Quantcast

Τέμπη: «16 επιβάτες κάηκαν από την φωτιά που προκλήθηκε» - ΒΙΝΤΕΟ

Την τελική επικαιροποιημένη έκθεση των τεχνικών τους πραγματογνωμόνων θα καταθέσουν την Πέμπτη 16/5 οι συγγενείς των θυμάτων από το δυστύχημα στα Τέμπη, στον αρμόδιο Εφέτη Ανακριτή Λάρισας ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Από την έκθεση προκύπτουν νέα σημαντικά στοιχεία για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στα Τέμπη, τα οποία εξασφάλισε αποκλειστικά ο ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με αυτήν:

Δεν υπήρξε σύγκρουση των μηχανών των δύο αμαξοιστοιχιών, αλλά εκτροχιασμός, απότοκος του απεγνωσμένου χειρισμού του μηχανοδηγού, ενέργεια η οποία ελαχιστοποίησε στο μέτρο του δυνατού την ισχύ της σύγκρουσης. Αυτό φαίνεται από την στρέβλωση στις γραμμές ανόδου, γι’ αυτό σταμάτησε και η καταγραφή από το καταγραφικό, συνεπεία απότομης πέδησης.

Σοκάρει το γεγονός ότι σύμφωνα με την έκθεση, τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά, καθώς τουλάχιστον 5 από αυτούς, εντοπίστηκαν σε στάση πυγμάχου, στάση του ανθρώπου όταν καίγεται ζωντανός.

Προκύπτει ακόμα και κακή φόρτωση λαμαρινών, στα βαγονία της εμπορικής, οι οποίες μετά την πέδη επιβάρυναν τις συνέπειες του δυστυχήματος, αφού σε πολλά σημεία εμβόλισαν τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοιστοιχίας.