Quantcast

Θ. Ζαούτης στο real.gr: Θα πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία για να πάρει ο κόσμος μια ανάσα και να επιστρέψει στην κανονικότητα, τηρώντας πάντα τα μέτρα

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει τελικά την Παρασκευή κι όχι σήμερα, προκειμένου να συζητηθούν διαφορετικά μέτρα ελέγχου της πανδημίας καθώς και να διερευνηθούν  ποιές δραστηριότητες μπορούν να ανοίξουν σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα και από τις αρχές Απριλίου.

«Θα πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία για να πάρει ο κόσμος μια ανάσα και να επιστρέψει στην κανονικότητα, τηρώντας πάντα τα μέτρα» δήλωσε στο real.gr ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής παιδιατρικής και επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

«Η συζήτηση για το σταδιακό άνοιγμα βασίζεται σε διάφορους παράγοντες. Πρώτον, ο κόσμος έχει κουραστεί πάρα πολύ και το βλέπουμε αυτό στις συμπεριφορές του, κάτι που δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πάρα πολλά κράτη. Η κούραση έχει οδηγήσει στο να μην μπορεί ο κόσμος να τηρήσει τα μέτρα έτσι ώστε να εφαρμοστούν όπως χρειάζεται. Θα πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία με την οποία θα μπορεί ο κόσμος να πάρει μία ανάσα και να επιστρέψει στην κανονικότητα, πάντα βέβαια τηρώντας τα μέτρα. Η συζήτηση για το άνοιγμα, τη στιγμή που έχουμε ακόμα αρκετά κρούσματα, έχει να κάνει με την κούραση και την κόπωση του κόσμου και να βρεθούν αυτά που ακούγονται σαν έξυπνα μέτρα για να δώσουμε μία ανακούφιση στον κόσμο, στην κοινωνία και στην οικονομία αλλά χωρίς να αυξήσουμε τα κρούσματα».