Quantcast

Θα διανείμει βιολογικά προιόντα σε οικονομικά ευάλωτους ΑμεΑ ο δήμος Αθηναίων

Βιολογικά προιόντα υψηλής διατροφικής αξίας σε οικονομικά ευάλωτους ΑμεΑ ,θα διανείμει ο δήμος Αθηναίων μέσω πιλοτικού προγράμματος που χρηματοδοτείται με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου , σε πρώτη φάση στο πρόγραμμα διανομής αυτών των πακέτων θα ενταχθούν εκατό άτομα με πιστοποιημένη αναπηρία τουλάχιστον 67%.Οι ενδιαφερόμενοι/ες με κάθε είδους αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας και είδους (κινητική, αισθητηριακή, ψυχική, νοητική ή άλλη) μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως στις 5μμ της Παρασκευής 19 Αυγούστου .

Προτεραιότητα θα δοθεί σε αιτούντες που βρίσκονται σε δυσχερέστερη οικονομικά θέση.Οι διανομές είναι τρεις και θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 30 Σεπτεμβρίου καθώς και στις 15 Οκτωβρίου. Σε δήλωση του , ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, χαρακτήρισε «πρωτοποριακό"¨αυτό το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα " διότι δίνει την ευκαιρία στους πιο αδύναμους από τους ευάλωτους να έχουν πρόσβαση στην ποιοτική διατροφή".

Στο δήμο Αθηναίων υπογράμμισε " αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, χρηματοδοτικό εργαλείο, εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να στηρίξουμε όσους έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Το κάνουμε με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων. Με ειδική μέριμνα στα άτομα με αναπηρία. Η κοινωνία μας, πάει μπροστά, όταν όλοι προχωράμε μαζί, ισότιμα».