Quantcast

«Θα έπρεπε να έχουν αυτοκτονήσει κι ακόμα δεν έχουν ομολογήσει»: Ξεσπά πατέρας θύματος του μοιραίου τρένου -Βίντεο

Συγκλονίζει ο πατέρας επιβάτιδας του μοιραίου τρένου, η οποία δεν έφτασε ποτέ στον τερματικό σταθμό της Θεσσαλονίκης το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, με το νήμα της ζωής της να κόβεται στα Τέμπη.

«Θα έπρεπε ήδη να έχουν ομολογήσει. Αυτοί ξέρουν. Θα έπρεπε να έχουν αυτοκτονήσει και ακόμα δεν έχουν ομολογήσει. Είναι δυνατόν;», ανέφερε ο πατέρας μίας εκ των άτυχων επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας, που συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο έξω από το χωριό Ευαγγελισμός.

«Ένας μήνας μετά. Πώς θα μπορέσουν να ζήσουν με τόσες ψυχές επάνω στην πλάτη τους… ευχαριστούμε πάρα πολύ», είπε στη συνέχεια ο άτυχος πατέρας.

Σημειώνεται, ότι ως ένδειξη τιμής και πένθους προς τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, συγγενείς και φίλοι των 57 αδικοχαμένων επιβατών κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια στις ράγες του σιδηροδρομικού σταθμού της Θεσσαλονίκης, ενώ έγιναν και τα αποκαλυπτήρια στήλης με όλα τα ονόματα των θυμάτων.

Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα πήραν οι δύο σταθμάρχες που κατηγορούνται για την τραγωδία στα Τέμπη, μετά την παρουσία τους την Παρασκευή, 24 Μαρτίου, ενώπιον του ανακριτή. Πρόκειται για τους σταθμάρχες που είχαν βάρδια πριν από τον 59χρονο, ο οποίος δούλευε στο σταθμαρχείο του Σ.Σ. Λάρισας το μοιραίο βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να απολογηθεί και ο επιθεωρητής.

 

«Πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο τόσων ανθρώπων»

«Θέλουμε να συνδράμουμε στο τιτάνιο έργο της Δικαιοσύνης. Θέλουμε να βοηθήσουμε στη διερεύνηση όλων των πτυχών αυτής της υπόθεσης. Πρέπει να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια που προκάλεσαν τη σύγκρουση αλλά και τα αίτια που ακολούθησαν και προκάλεσαν το θάνατο τόσων ανθρώπων. Θέλουμε να διαλευκανθούν τα πάντα. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Σίγουρα δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης ως προς τους ήδη διορισμένους πραγματογνώμονες. Καλό θα ήταν όμως να υπάρξει και μια βοήθεια πέραν από αυτούς που έχει διορίσει η πολιτεία» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Ψαρόπουλος, πατέρας θύματος, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μιλώντας στην ΕΡΤ.