Quantcast

Θάνατος 16χρονου Ρομά: Η πρώτη αντίδραση του αστυνομικού που αφέθηκε ελεύθερος

Ανακοίνωση για την απόφαση εξέδωσε και ο Αλέξης Κούγιας. 

Ανακούφιση ένιωσε στο άκουσμα της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον πυροβολισμό και το θάνατο του 16χρονου Ρομά μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη.

Κατά δήλωση των δικηγόρων του, ο αστυνομικός ανέφερε πως περίμενε την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου «με αγωνία» και ότι «έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».

Ο Σωτήριος Τερζούδης, συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι «από εδώ και πέρα μας περιμένει δύσκολο νομικό έργο». Είπε ακόμη πως ο εντολέας του «εκφράζει και πάλι την οδύνη του για τον χαμό του άτυχου νεαρού».

Ανακοίνωση με την οποία επαινεί την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι «δικαστές απέδειξαν πως δεν λειτουργούν υπό καθεστώς φόβου και δεν υποκύπτουν σε εκβιαστικές συμπεριφορές».

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου, Αλέξης Κούγιας, επελέγη από την Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, αλλά και από τον ίδιο τον κύριο κατηγορούμενο και την οικογένειά του, ώστε να τον υπερασπιστεί, κατά την απολογία του, ενώπιον του Α’ Τακτικού Ανακριτού Θεσσαλονίκης, κ. Γόγαλη.

Όπως είναι γνωστό, μετά την απολογία του κυρίου κατηγορουμένου υπήρξε διαφωνία μεταξύ του κ. Ανακριτού, ο οποίος γνωμοδότησε ότι ο κύριος κατηγορούμενος, πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα και του κ. Εισαγγελέως, ο οποίος γνωμοδότησε ότι πρέπει να οδηγηθεί προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές. 

Σήμερα, το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι ορθή είναι η γνωμοδότηση του Ανακριτού, κ. Γόγαλη και όχι αυτή του Αντιεισαγγελέως, κ. Μητσιόπουλου και παμψηφεί άφησε ελεύθερο τον κύριο κατηγορούμενο, μέχρις ότου αποφασισθεί το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη ή θα απαλλαγεί με βούλευμα, αλλά σε κάθε περίπτωση, μέχρι να εκδοθεί απόφαση από Δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κυρίου κατηγορουμένου, τους οποίους το δικηγορικό μας γραφείο διετύπωσε στο απολογητικό του υπόμνημα».

Με την απόφασή του αυτή, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απέδειξε ότι οι Τακτικοί Δικαστές δεν λειτουργούν υπό καθεστώς φόβου και υπό το κράτος εκβιασμών κακοποιών, οι οποίοι απαιτούσαν την προσωρινή κράτηση του αστυνομικού, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών, απέναντι σε εκβιαστικές – εγκληματικές συμπεριφορές».