Quantcast

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ληστεία με λεία - μαμούθ 880.000 ευρώ ύστερα από 2,5 χρόνια -Βίντεο

Συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας Ουκρανός, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμα συνεργοί.

Μια ληστεία που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2019 σε σπίτι στην Πυλαία εξιχνιάστηκε, καθώς συνελήφθησαν δύο μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται ένας τρίτος συνεργός τους, ενώ δεν έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμα άτομα.

Συγκεκριμένα τότε είχαν δέσει τον ηλικιωμένο επιχειρηματία και τις δύο οικιακές βοηθούς με tai-rap, ξήλωσαν και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 400.000 ευρώ μετρητά, και λίρες και κοσμήματα αξίας 480.000 ευρώ.

Μάλιστα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από την ημέρα που είχε γίνει η ληστεία δείχνει τους δράστες να φορτώνουν το χρηματοκιβώτιο σε ένα μαύρο τζιπ και να εξαφανίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι ληστές αφού παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο αφαίρεσαν το περιεχόμενο και το πέταξαν σε ερημική περιοχή της Ευκαρπίας όπου το βρήκε η αστυνομία.

 

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου δυόμισι χρόνια, για να εξιχνιαστεί από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Την περασμένη Πέμπτη έγιναν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις και συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας Ουκρανός. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κοσμήματα από τη ληστεία στο σπίτι του ηλικιωμένου.

Οι δύο άνδρες ομολόγησαν την συμμετοχή τους, και όπως είπαν το επιχειρησιακό αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και μετά τη ληστεία το αποσυναρμολόγησαν και πούλησαν τα ανταλλακτικά του.