Quantcast

Θεσσαλονίκη - καύσωνας: Αναζητούν σκιά οι τουρίστες- Ουρές για rapid test ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

“Ψήνεται” η Θεσσαλονίκη με το θερμόμετρο σήμερα να αγγίζει τους 37 βαθμούς Κελσίου και την αισθητή θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 43, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική ειδικά στο κέντρο της πόλης.

Με τους ελάχιστους επισκέπτες που κυκλοφορούν σε πολυσύχναστα σημεία να ψάχνουν τρόπους να δροσιστούν και τους περισσότερους Θεσσαλονικείς να έχουν αποδράσει, πολλοί από το απόγευμα της Παρασκευής και το Σάββατο, η εικόνα σε κεντρικούς δρόμους και σημεία της πόλης δε θυμίζει σε τίποτα αυτή των προηγούμενων ημερών.

Ελάχιστα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και οι μετακινήσεις με τα πόδια γίνονται μόνο για λόγους ανάγκης και μη έχοντας άλλη επιλογή. Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που κατέγραψε το GRTimes.gr, οι λιγοστοί επισκέπτες που βρέθηκαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης, αναζητούν σκιά κάτω από δέντρα και δροσιά στο κοντινά σιντριβάνια, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επέλεξαν να ξαπλώσουν σε σημεία που είναι πιο δροσερά για να πιούν χυμούς και εμφιαλωμένα νερά.

Ουρές για rapid test

Την ίδια ώρα, για άλλη μια μέρα καταγράφονται μεγάλες ουρές έξω από τη ΔΕΘ από ανθρώπους που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους – παρά τον καύσωνα – προκειμένου να κάνουν δωρεάν rapid test και να καταφέρουν να ταξιδέψουν για κάποιο νησί.

Όπως μπορείτε να δείτε στις χαρακτηριστικες εικόνες, δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται ακόμη και τις μεσημεριανές ώρες στην νότια πύλη της ΔΕΘ, εκεί που βρίσκεται εγκατεστημένο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με την αναμονή να ξεπερνάει την μισή ώρα.

Θυμίζουμε ότι, παρόμοιες εικόνες υπήρχαν και τις προηγούμενες ημέρες.

Ανοιχτοί κλιματιζόμενοι χώροι

Θυμίζουμε ότι, σε ισχύ τουλάχιστον έως τη Δευτέρα 2 Αυγούστου θα παραμείνουν τα μέτρα τα οποία έχει ενεργοποιήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα.

Ειδικότερα, στη διάθεση του κοινού εξακολουθούν να βρίσκονται, από τις 11.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα, κλιματιζόμενες αίθουσες στους ακόλουθους χώρους:

– Τρίτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Χαράλαμπου Μούσχου 9, Ανω Πόλη.

– Τέταρτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Γρηγορίου Λαμπράκη 42.

– Πέμπτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Αλεξανδρείας 27.

– Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

– Ισόγειο Κέντρου Αρχιτεκτονικής, Αγγελάκη 13.

Παράλληλα, η δομή αστέγων της οδού Ανδρέου Γεωργίου 13 (τηλ. 2310-528811) βρίσκεται σε διαρκή λειτουργία, ενώ η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει να επισκέπτεται πάρκα και σημεία της πόλης όπου παρατηρείται συγκέντρωση πολιτών και κυρίως ηλικιωμένων.

Τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας ενημερώνουν τους πολίτες για τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν, ώστε να προστατεύονται από τον καύσωνα, και όπου απαιτείται προσφέρουν νερά.

Κάλεσμα στους πολίτες να βγάζουν τα απορρίμματα τις βραδινές ώρες Στο μεταξύ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες για όσο διάστημα διαρκέσει ο καύσωνας να βγάζουν τα απορρίμματά τους σε καλά κλεισμένες σακούλες μόνον κατά τις βραδινές ώρες.