Quantcast

Θρίλερ με πτήσεις της Emirates: Αθώος ο Τούρκος υπήκοος που αναζητούσε η CIA - Το παρασκήνιο

Εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε ο ύποπτος για το θρίλερ στις πτήσεις της Emirates στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», o οποίος τελικά αποδείχθηκε αθώος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr επρόκειτο για Τούρκο υπήκοο αραβικής καταγωγής που ζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και ο οποίος φέρεται να είχε κάνει αίτημα ασύλου, καθώς η οικογένειά του ζει μόνιμα στην Αμερική. 

Τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική και όπως τελικά προέκυψε αποδείχθηκε ότι είναι αθώος, έπειτα από την έρευνα που διενήργησε η Αστυνομία καθώς δεν προέκυψε σε βάρος του κάποια αξιόποινη ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν έφθασε στην Αμερικανική Πρεσβεία ένα email από επίσης Τούρκο υπήκοο, ο οποίος κατονόμαζε τον εν λόγω άνδρα ως επικίνδυνο τρομοκράτη που θα προσπαθούσε να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς σε αεροπλάνα της Emirates και στη συνέχεια να κατευθυνθεί στην Αμερική. 

Το email διαβιβάστηκε άμεσα στην CIA, η οποία μέσω συνεργαζόμενων Μυστικών Υπηρεσιών διασταύρωσε την πληροφορία και θεώρησε πως μάλλον είναι κάτι σοβαρό, με αποτέλεσμα άμεσα η πληροφορία αυτή να διαβιβαστεί και στην ΕΥΠ.  Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις φαίνεται πως ο συναγερμός σταμάτησε να ηχεί. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: 

«Σε συνέχεια της από 10-11-2022 Ανακοίνωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο».

Το χρονικό του θρίλερ - Οι πληροφορίες της CIA και τα F-16

Συναγερμός σήμανε χθες το βράδυ στις Αρχές για δύο πτήσεις της Emirates από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό Ντουμπάι και Νέα Υόρκη, μετά από πληροφορίες της CIA ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος επιβάτης για τρομοκρατία. 

Η μία πτήση δεν απογειώθηκε καν, ενώ η δεύτερη που είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη επέστρεψε στην Αθήνα λίγα λεπτά πριν τις 22:00, υπό τη συνοδεία δύο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, η πτήση με προορισμό το Ντουμπάι ελέγχθηκε και δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο, ενώ, ύστερα από εντολή της ΕΥΠ, έγινε εξονυχιστικός έλεχος των επιβατών από την πτήση της Νέας Υόρκης με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής λόγω εξειδίκευσης στο αντικείμενο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο, ενώ δεν εντοπίστηκε και το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

Η πτήση προς Νέα Υόρκη βρισκόταν πάνω από χώρα της Ευρώπης, όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε ότι ενδέχεται να υπάρχει ύποπτο άτομο μεταξύ των επιβατών. Μάλιστα, ο πιλότος προσπάθησε να προσγειωθεί σε δύο ευρωπαϊκά αεροδρόμια ωστόσο έλαβε αρνητική απάντηση, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει στην Αθήνα.