Quantcast

Τι αναζητούσε σε σεμινάρια εγκληματολογίας η Πισπιρίγκου: Οι 8 λέξεις που έγραψε η Τζωρτζίνα στη ζωγραφιά της

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το «θρίλερ» της Πάτρας. 

Τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει η ανακρίτρια, οι οποίες κατασχέθηκαν και εντάχθηκαν στη δικογραφία, καθώς παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. 

Υπενθυμίζεται πως η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα - που χειρίζεται την υπόθεση - είχε διατάξει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από παιδοψυχολόγο, η οποία αφού μελετήσει προσεκτικά τις ζωγραφιές που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, θα πρέπει να ερμηνεύσει όσα απεικονίζονται σε αυτές από το 9χρονο κορίτσι, λίγο πριν τον θάνατό της.

«Η μαμά μου σήμερα έβγαλε ένα τεράστιο ουρλιαχτό». Αυτές είναι οι 8 λέξεις που έχει γράψει η Τζωρτζίνα στη ζωγραφιά η οποία περνά από το «μικροσκόπιο» των Αρχών. 

Οι μουτζουρωμένες μορφές

Η ζωγραφιά φέρεται να έχει τέσσερα πλαίσια και δύο κυκλάκια που παραπέμπουν σε καρδούλες. Η Τζωρτζίνα, στα πλαίσια φέρεται να έχει ζωγραφίσει τέσσερις μορφές, εκ των οποίων οι δύο είναι μουτζουρωμένες... σαν να θέλει να εξαφανίσει αυτά τα δύο πρόσωπα.

Τα άλλα δύο φαίνεται να έχουν τη μορφή μικρών κοριτσιών που φέρουν στο κεφάλι τους κάτι σαν φωτοστέφανο. Υπάρχει ακόμη κι ένα τρίτο κοριτσάκι, εκτός πλαισίου, μόνο του. Δηλαδή σαν να παρατηρεί, όπως και στις προηγούμενες ζωγραφιές.

«Είναι η ίδια Τζωρτζίνα που συνάντησα στις πρώτες ζωγραφιές, είναι η Τζωρτζίνα που είναι έξω από το πλαίσιο και παρατηρεί. Το ένα από τα δύο μουτζουρωμένα είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου», ανέφερε η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή, μιλώντας στην εκπομπή T-live. 

Σε ό,τι αφορά τη λέξη «ουρλιαχτό», η παιδοψυχολόγος σχολίασε πως είναι «πολύ συγκεκριμένη η πληροφορία και δείχνει σαν να φοβάται, γιατί το ουρλιαχτό ξεπερνά τη δυνατή φωνή, μοιάζει να είναι απειλητικό».

Σεμινάρια εγκληματολογίας παρακολουθούσε η Πισπιρίγκου 

Παράλληλα, νέες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε παρακολουθήσει σεμινάρια εγκληματολογίας, 10 ημέρες πριν τη σύλληψή της και συγκεκριμένα στις 21 Μαρτίου. 

Το ερώτημα που προκύπτει από αυτή την κίνησή της είναι αν θα μπορούσε να βρει κάποιες πληροφορίες αφού σε αυτές τις διαδικτυακές πλατφόρμες υπάρχουν πάντα σημειώσεις ή διδακτικοί κύκλοι.

«Επισκέφθηκα την πλατφόρμα στις 30 Μαρτίου όταν έγινε γνωστή η σύλληψη της 33χρονης. Από την αυτόματη ενημέρση φαινόταν ότι η ίδια είχε επισκεφθεί την πλατφόρμα του σεμιναρίου πριν «από δέκα ημέρες», δηλαδή στις 20 ή 21 Μαρτίου, δηλαδή σε χρόνο που δεν είχε λόγο να το κάνει γιατί το σεμινάριο είχε τελειώσει», λέει άνθρωπος που συμμετείχε και αυτός στο σεμινάριο εγκληματολογίας.

Την ίδια ώρα, η εγκληματολόγος Δέσποινα Σβουρδάκου μιλώντας στην εκπομπή Live News για το γεγονός ότι η 33χρονη είχε παρακολουθήσει σεμινάρια εγκληματολογίας, εξήγησε τι ακριβώς μαθαίνει κανείς σε τέτοιου είδους σεμινάρια.

Όπως ανέφερε ένα άτομο που παρακολουθεί σεμινάριο εγκληματολογίας ενδιαφέρεται από τη μία πλευρά για το πώς δρα ένας δράστης και από την άλλη να μάθει πως λειτουργούν οι έρευνες της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. Επισήμανε πως στα σεμινάρια μελετούνται εγκλήματα όπου οι δολοφόνοι έχουν κάνει λάθη, προσπαθώντας να συγκαλύψουν τα ίχνη τους.

Η εγκληματολόγος δήλωσε πως δεν εκπλήσσεται από τη συμμετοχή της 33χρονης κατηγορούμενης στα σεμινάρια και τόνισε πως η εγκληματολογία συμβάλλει και στο να δημιουργήσει κανείς ένα έγκλημα και να  αποφύγει  τη σύλληψη. «Αυτό όμως εξαρτάται από τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του καθενός» επισήμανε.