Quantcast

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα Ρίχτερ στην Εύβοια

Σεισμός ταρακούνησε τα ξημερώματα της Τρίτης την Αττική.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, εκτίμησε πως πιθανότατα θα μεταβληθεί το ύψος του μεγέθους του σεισμού.

«Στο σημείο εκείνο δεν έχουμε κάποιο εμφανές ρήγμα. Το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε εκεί ήταν μία έκπληξη. Δεν το περιμέναμε, γιατί δεν είναι μία περιοχή που έχει δώσει στο παρελθόν σεισμούς. Περιμένουμε την εξέλιξη της σεισμικότητας προκειμένου να κάνουμε πιο σωστές εκτιμήσεις», ανέφερε σχετικά.

Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας, εν συνεχεία στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η νότια Εύβοια δεν είναι μια περιοχή που δεν θεωρείται σεισμογενής και συμπλήρωσε ότι είναι νωρίς ακόμη να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει παρακολούθηση της εξέλιξης του φαινομένου, καθώς πρόκειται για μια περιοχή με ενεργά ρήγματα.

Πρόσθεσε πως έγινε αισθητός και στην Αττική τόσο λόγο του μικρού εστιακού βάθους όσο και της απόστασης του Λεκανοπεδίου Αττικής από το επίκεντρο του σιεσμού, κοντά στα Στύρα Εύβοιας.