Quantcast

«Της είπε "σ’ αγαπώ" και τη μαχαίρωσε 14 φορές»: Νέες αποκαλύψεις για τον 36χρονο στην Κρήτη - Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι του

Φρουρούμενος στην Χειρουργική Κλινική βρίσκεται ο 36χρονος ελεύθερος επαγγελματίας από το Ηράκλειο Κρήτης που επιτέθηκε με δεκάδες μαχαιριές στη σύντροφό του.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ενδοοικογενειακή βία. Η δικογραφία έχει ήδη υποβληθεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου και ακολούθως θα απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες από τον εισαγγελέα, για τις οποίες θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής.

«Ό,τι έχω να πω, θα το πω στον εισαγγελέα», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς ο 36χρονος. 

«Της είπε "σ’ αγαπώ" και τη μαχαίρωσε 14 φορές»

Όλα συνέβησαν στην περιοχή του Κορώνη Μαγάρα, το βράδυ της Κυριακής. Το ζευγάρι ήταν στο σπίτι και έβλεπε ταινία. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretalive.gr, ο 36χρονος έσκυψε, φίλησε την σύντροφό του και της είπε «σ’ αγαπώ». Λίγο αργότερα, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο επεισόδιο μεταξύ τους, αποπειράθηκε να την πνίξει και εν τέλει κατάφερε στο σώμα της 36χρονης περίπου 14 μαχαιριές.

Η άτυχη γυναίκα κατάφερε και βγήκε έξω από το σπίτι, μέσα στα αίματα, ζητώντας βοήθεια. Γείτονες που άκουσαν την φασαρία, ειδοποίησαν τις αρχές. Όταν ο 36χρονος είδε τη σύντροφό του μέσα στα αίματα, με το ίδιο μαχαίρι αυτοτραυματίσθηκε στην κοιλιά και προσπάθησε να βάλει φωτιά στο σπίτι.

Στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τους τραυματίες και τους μετέφερε στο νοσοκομείο με συνοδεία αστυνομίας. Την ίδια ώρα τη φωτιά που έβαλε ο 36χρονος κατάφεραν και έσβησαν οι γείτονες οπότε δεν χρειάστηκε η συνδρομή των δύο οχημάτων της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο.

Το δολοφονικό αμόκ του 36χρονου, ο οποίος  προσπάθησε να δώσει τέλος στη δική του ζωή και αυτομαχαιρώθηκε  στην κοιλιά, δεν μπορεί να αιτιολογηθεί με βάση τη λογική. Μπορεί να εξηγηθεί όμως με βάση την ψυχιατρική.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 36χρονος φέρεται να πέρασε στην αντίπερα όχθη όταν άρχισε να πιστεύει, όπως υποστηρίζεται, ότι τον παρακολουθούν και τον καταδιώκουν. Σε αυτήν την φερόμενη  σκευωρία υποπτευόταν ότι είχε ενεργή συμμετοχή ακόμα και η σύντροφος του. Είχε αρχίσει να χάνει τον ύπνο του, το βλέμμα του σκοτείνιασε, είχε αρχίσει να εξαντλείται ψυχικά και σωματικά.

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι του 

Οι δικηγόροι του 36χρονου, Γιώργος Κοκοσάλης και Εύα Κλεισαρχάκη, τον επισκέφθηκαν στο θάλαμο όπου παραμένει φρουρούμενος, στο ΠΑΓΝΗ. Ο δράστης δείχνει να μην έχει καμία συναίσθηση της βαρύτητας της πράξης του, των κατηγοριών που του αποδίδονται αλλά και της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί. Μοιάζει να μην εμπιστεύεται κανένα και νιώθει ότι όλοι τον παρακολουθούν και θέλουν να τον βλάψουν.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι, σύμφωνα με τους δύο δικηγόρους, ότι τόσο η Έμμα όσο και η οικογένεια της επιθυμούν να γίνει το καλύτερο δυνατό για τον 36χρονο, αναγνωρίζοντας ότι χρειάζεται ειδική ψυχιατρική στήριξη. Όπως δήλωσαν, ξέρουν ότι ο 36χρονος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που λάτρευε και λατρεύει την Έμμα αλλά πλέον χρειάζεται βοήθεια.

Και η ίδια η 36χρονη όμως αυτό που επιθυμεί είναι να λάβει ο Ανδρέας την απαραίτητη ψυχιατρική αγωγή ώστε να βοηθήσει τον εαυτό του.

Ο κ. Κοκοσάλης τόνισε μέσω του Cretalive ότι ο Ανδρέας ουδέποτε έχει απασχολήσει τις Αρχές, όπως έχει γραφτεί σε ορισμένα ειδησεογραφικά σαιτ, ήταν αριστούχος του Πολυτεχνείου. «Η οικογένεια της Εμμανουέλας είναι στο πλευρό του. Οι άνθρωποι τον στηρίζουν και θέλουν να έχει την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση. Και αυτό είναι κορυφαίο από μέρους τους. Δείχνει την ποιότητα των ανθρώπων αλλά και το πόσο υπέροχος άνθρωπος είναι ο Ανδρέας, ο οποίος ψυχιατρικά πέρασε στην αντίπερα όχθη. Εμείς θα υποβάλλουμε αίτημα όπως προβλέπεται στον Ποινικό Κώδικα για τρίμηνη αναστολή της ποινικής διαδικασίας προκειμένου το διάστημα αυτό να νοσηλευτεί σε δημόσιο ψυχιατρείο». Όπως ανέφερε, όταν πλέον προχωρήσει η αγωγή, θα επαναξιολογηθεί η ψυχιατρική του κατάσταση ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.