Quantcast

Το «Καραβάνι του Φωτός» ξεκίνησε – Βίντεο ντοκουμέντο

Στην Αδριανούπολη βρίσκονται ήδη Σύροι πρόσφυγες που ζουν σε διάφορες τουρκικές πόλεις. Ετοιμάζονται να κατευθυνθούν στον Έβρο.  

Νέο βίντεο, που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί σε ομάδες του διαδικτύου, δείχνει δεκάδες πρόσφυγες να έχουν συγκεντρωθεί στην Αδριανούπολη και να ετοιμάζονται να κατευθυνθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.  

Πρόκειται για μία από τις πρώτες εικόνες από το «Καραβάνι του Φωτός», με το οποίο άγνωστοι επιχειρούν να δημιουργήσουν μια νέα κατάσταση «πολιορκίας» στον Έβρο, όμοια με εκείνη του Μαρτίου του 2020, όταν χιλιάδες πρόσφυγες  προσπαθούσαν επί ημέρες να περάσουν μαζικά τα σύνορα της Ελλάδας.  

Την περασμένη Κυριακή, οι διαχειριστές των ψηφιακών ομάδων που αριθμούν περί τα 93.000 μέλη, ανακοίνωσαν ότι το «Καραβάνι του Φωτός» θα ξεκινούσε άμεσα για την Αδριανούπολη. Μάλιστα, στις ομάδες έχουν αναρτήσει και σημεία συνάντησης για τους πρόσφυγες εντός της Αδριανούπολης.  

Οι δημιουργοί αυτών των ψηφιακών ομάδων δηλώνουν ότι είναι Σύροι αντικαθεστωτικοί, που μένουν επί χρόνια στην Τουρκία και επιθυμούν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Οι ελληνικές Αρχές όμως, θεωρούν ότι πίσω από αυτούς βρίσκονται τα οργανωμένα κυκλώματα των Τούρκων διακινητών, τα οποία δρουν υπό την ανοχή της Άγκυρας.