Quantcast

Το τελευταίο ζεϊμπέκικο του Σκαφτούρου λίγες ώρες πριν από τη μαφιόζικη εκτέλεση - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το τελευταίο ζεϊμπέκικο του Γιάννη Σκαφτούρου από το εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας φέρνει στο φως το real.gr. Ο «θείος Τζο» ευδιάθετος χορεύει, ενώ οι φίλοι του χτυπούν παλαμάκια και μάλιστα τον ραίνουν με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Αυτές είναι οι τελευταίες εικόνες του Γιάννη Σκαφτούρου μαζί με την οικογένειά του, καθώς κανείς δεν περίμενε πως λίγες ώρες αργότερα θα έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες αγνώστων.

Τουλάχιστον δέκα άτομα βλέπει η Αστυνομία πίσω από την εκτέλεση Σκαφτούρου και συγκεκριμένα τους τέσσερις που εισέβαλαν στο σπίτι του «θείου Τζο» και τον εκτέλεσαν και τους υπόλοιπους που λειτουργούσαν ως ομάδα υποστήριξης και οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχαν «περικυκλώσει» το χωριό, φοβούμενοι ένοπλη αντίδραση από τους ανθρώπους του Σκαφτούρου.  Μάλιστα αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για στρατιωτικού τύπου επιχείρηση για να βγει απο τη μέση ο «θείος Τζο».

Δείτε το βίντεο:

Πρόκειται για ένα «συμβόλαιο θανάτου» ιδιαιτέρως ακριβό και του οποίου η προετοιμασία προσέγγισε τα υψηλά στάνταρ των εκτελεστών του Βασίλη Στεφανάκου και του Δημήτρη Μάλαμα.

Μάλιστα εκτιμάται ότι οι δράστες, τουλάχιστον οι τέσσερις εκτελεστές, δεν έφτασαν στα Σκούρτα της Βοιωτίας τη Δευτέρα του Πάσχα αλλά φαίνεται να βρίσκονταν στην περιοχή καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών, παρακολουθώντας αθέατοι το εξοχικό του Γιάννη Σκαφτούρου και περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να τον βγάλουν από τη μέση.

Το γεγονός ότι το «συμβόλαιο θανάτου» για τον «θείο Τζο» θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα στον χώρο της Greek Mafia αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Σκαφτούρος την τελευταία στιγμή που κατάλαβε ότι θα του επιτεθούν, κατάφερε και άρπαξε το όπλο του και ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς.

Για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί από το σημείο περισυνέλεξαν 15 κάλυκες από υποπολυβόλο καλάσνικοφ και  μία από εννιάρι πιστόλι. Πρόκειται  για το όπλο που κρατούσε ο Σκαφτούρος όταν ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς.

Το λάθος των εκτελεστών

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των εκτελεστών, ενώ στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε η μηχανή των δραστών και 15 κάλυκες. Μάλιστα, η μοτοσικλέτα που βρέθηκε έξω απο τα Δερβενοχώρια αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του βαρυποινίτη Γιάννη Σκαφτούρου. 

Όπως όλα δείχνουν οι δράστες δεν είχαν υπολογίσει τον αστάθμητο παράγοντα της βλάβης στη μηχανή. Με δεδομένο πως στα υπόλοιπα συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια οι δράστες εξαφάνιζαν τα οχήματα ώστε να μην τα βρουν οι Αρχές, η μηχανή που εγκατέλειψαν λόγω βλάβης οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου, μπορεί να δώσει πολύτιμα στοιχεία για την πορεία των ερευνών. 

Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δράστες δεν πρόλαβαν να την «καθαρίσουν» και για τον λόγο αυτό η μηχανή έχει ήδη οδηγηθεί στα υπόγεια της ΓΑΔΑ και διερευνάται από ειδικούς της ΕΛ.ΑΣ. για αποτυπώματα και DNA των δραστών. 

Το χρονικό της δολοφονίας 

Οι δράστες «γάζωσαν» τον 55χρονο βαρυποινίτη στην αυλή του εξοχικού του σπιτιού, στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, όπου βρισκόταν με συγγενείς και φίλους λόγω του Πάσχα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Γιάννης Σκαφτούρος με συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν αλλεπάλληλες φορές.

Από τις σφαίρες έπεσε νεκρός ο Σκαφτούρος, ενώ τραυματίστηκαν η κόρη του, 22 ετών και ένας 45χρονος.

Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται να υπήρχε στο σημείο και τρίτη μηχανή ως ομάδα υποστήριξης. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκτελεστές του 55χρονου εκμεταλλεύτηκαν την χαλάρωση των εορτών του Πάσχα προκειμένου να τον δολοφονήσουν.

Μάλιστα, φαίνεται πως ο Σκαφτούρος φοβόταν πως ήταν στόχος, για αυτό κυκλοφορούσε ελάχιστα στην Αττική και πάντα με προστασία. 

Πρόκειται για ένα από τα πιο βαριά ονόματα της νύχτας, στενό συνεργάτη του Βασίλη Στεφανάκου, ο οποίος ήταν γνωστός από την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Το θύμα, είχε αποφυλακιστεί πριν μερικά χρόνια και όλα έδειχναν πως είχε σταματήσει να εμπλέκεται με τις υποθέσεις της νύχτας, τουλάχιστον φανερά. 

Μάλιστα, πριν από δύο χρόνια είχε συλληφθεί στη Γλυφάδα, καθώς μετά από έλεγχο που του έγινε, είχε βρεθεί όπλο παράνομα στο αυτοκίνητό του.