Quantcast

Tραγωδία στην Κόρινθο: Συγκλονίζει ο ψαροντουφεκάς- «Το παιδί πνιγόταν και ο πατέρας έψαχνε να φορτίσει το κινητό»

«Αφήνεις το παιδί σου πνιγμένο για να φορτίσεις το κινητό σου και δεν μιλάς στο διπλανό σπίτι;».

Νέα σοβαρά ερωτήματα, προκύπτουν από τις δηλώσεις του ψαροντουφεκά που εντόπισε νεκρή την 6χρονη Αμέλια κάτω από τη βάρκα στην παραλία της Κορίνθου. Βάσει όσων υποστήριξε, του προκάλεσε απορία το γεγονός ότι ο πατέρας επέλεξε μια ερημική παραλία, τη στιγμή που υπήρχαν πολλά μέρη με κόσμο, αλλά και το γεγονός ότι δεν ζήτησε βοήθεια από σπίτι που ήταν σε κοντινή απόσταση, αλλά προτίμησε να φορτίσει το κινητό του.

«Ο πατέρας έτρωγε σε ένα μαγαζί που είναι 5-6 χιλιόμετρα από εδώ. Ερχόμενος εδώ πέρασε πολυσύχναστες παραλίες με κόσμο. Δεν ξέρω γιατί πήγε σε μια τόσο ερημική παραλία», είπε χαρακτηριστικά. 

«Εγώ ήμουν στην παραλία με τη γυναίκα μου και δεν ήταν κανείς. Μόνο εγώ και η γυναίκα μου. Κολυμπούσα, όταν έφτασα κοντά στη βάρκα και βγήκα για να πάρω ανάσα είδα μια παρουσία. Μεσολάβησε ένα τέταρτο με 20 λεπτά μέχρι να βρεθώ αντιμέτωπος με την μικρή Αμέλια», σημείωσε. 

«Το κορίτσι φορούσε σορτσάκι, μπλουζάκι και πεδιλάκια»

Kατόπιν, ο ψαροντουφεκάς διευκρίνισε πως το κορίτσι ήταν νεκρό και πως είχε μπλε πρόσωπο, διερωτώμενος πόση ώρα μπορεί να επέπλεε μέχρι να το βρει. «Όταν το έβγαλα εγώ, ήταν μπλε. Πόση ώρα επέπλεε και πόση ώρα χρειάστηκε μέχρι να πνιγεί;», ανέφερε μιλώντας στο Mega. Σύμφωνα με τον ίδιο «το κορίτσι φορούσε ένα σορτσάκι, ένα μπλουζάκι και πεδιλάκια». 

Στο μεταξύ, ο άνδρας τόνισε ότι απορεί με τη στάση του πατέρα της 6χρονης. Όπως είπε, ο πατέρας έφτασε στο σημείο μαζί με έναν αστυνομικό, όμως είχε στεγνά ρούχα, παρά το γεγονός πως δήλωσε ότι βούτηξε στο νερό μαζί με την κόρη του. Ταυτόχρονα, ανέφερε πως του έκανε εντύπωση ότι ο πατέρας δεν ζήτησε βοήθεια, ακόμα και από ένα σπίτι που ήταν σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο που εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

«Το σπίτι που είναι στα 30 μέτρα από το συμβάν, μπορούσε άνετα να μιλήσει στους ανθρώπους εδώ. Αφήνεις το παιδί σου πνιγμένο για να φορτίσεις το κινητό σου και δεν μιλάς στο διπλανό σπίτι;», είπε ο ψαροντουφεκάς και πρόσθεσε ότι «τα ρούχα του είναι στεγνά. Πώς γίνεται να κολύμπησε και να ήταν στεγνά τα ρούχα ενώ εμένα στεγνώνουν στις 12 το βράδυ;».

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος ο πατέρας. Οι όροι που του επιβλήθηκαν ήταν να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Σε βάρος του πατέρα της 6χρονης ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου. Ο 42χρονος όταν έφτασε στον ανακριτή για την απολογία του σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δεν έδωσε καμία απάντηση.

Η 6χρονη εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα κάτω από τα ύφαλα αγκυροβολημένης λέμβου. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πατέρας της 6χρονης είπε κατά την απολογία του ότι φόρεσε σωσίβιο στο κοριτσάκι για να κολυμπήσει, ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα. Όταν ξαφνικά το παιδί γλίστρησε από το σωσίβιο και έφτασε σε βάθος έξι μέτρων, είπε πως δεν μπορούσε να βουτήξει να το τραβήξει προς τα πάνω, επειδή έχει άσθμα.

 

Η μητέρα της μικρής Αμέλιας μίλησε στο Star λέγοντας – μεταξύ άλλων – πως ο πατέρας της 6χρονης ξέρει να κολυμπάει. «Έφυγε το παιδί από το χέρι και μετά δεν μπορούσε να πάει εκεί να το βγάλει», είπε συντετριμμένη η γυναίκα, σημειώνοντας πως όντως ο 42χρονος έχει άσθμα. Όπως είπε η μικρή Αμέλια δεν ήξερε κολύμβηση, ωστόσο «ο πατέρας της ξέρει».

 

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολύμπαγα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω: κουνιόντουσαν κάτι χέρια, κάτι πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή», είπε ο ψαροντουφεκάς που εντόπισε το κορίτσι σε δηλώσεις του στο Star. 

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο, Κάνω έτσι βλέπω ότι είναι παιδί. Φωνάζω τη γυναίκα μου, βγαίνω έξω από το νερό, το κεφάλι, φωνάζω: “Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί”. Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω, το τραβάω. Με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, ξεκίνησε το παιδί έβγαζε νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά.. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άτυχη Αμέλια, όταν τη βρήκε φορούσε: «δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι, πώς το λένε αμάνικο, μπλούζα. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό».