Quantcast

Χαλκιδική: Βγήκε από την καταστολή ο 8χρονος που είδε τον πατέρα του να σκοτώνει τη μητέρα του

Το έγκλημα στη Στρατονίκη έγινε μπροστά στα έντρομα μάτια του.

Βγήκε από την καταστολή το 8χρονο αγοράκι από τη Στρατονίκη Χαλκιδικής, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με τους γιατρούς να έχουν ξεκινήσει από σήμερα (25/5) τις προσπάθειες  αποσωλήνωσής του. 

Ο ανήλικος τραυματίστηκε από τα σκάγια της κυνηγετικής καραμπίνας του 36χρονου πατέρα του, που σκότωσε την 39χρονη σύζυγό του και έπειτα αυτοκτόνησε, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, την περασμένη Δευτέρα (22/5).

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes οι γιατροί του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου έχουν ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια της σταδιακής αποσωλήνωσης του ανηλίκου, η οποία περιλαμβάνει αποσύνδεση και επανασύνδεση με τον μηχανισμό, προκειμένου η διαδικασία να πραγματοποιηθεί ομαλά.

Επιπλέον, οι γιατροί αφαίρεσαν με μικρο-επεμβάσεις τα σκάγια που τραυμάτισαν τον ανήλικο στο πρόσωπο, ενώ χθες, ο 8χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ορθοπεδικού χαρακτήρα, με το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει επιπλέον επεμβάσεις στην παιδοχειρουργική κλινική.

Η κατάσταση του αγοριού πλέον εμπνέει αισιοδοξία στους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι καλούνται να επουλώσουν και τα τραύματα που φέρει το παιδί στο χέρι.

Εφόσον ο 8χρονος αποσωληνωθεί οριστικά, ομάδα παιδοψυχολόγων θα αναλάβει τη ψυχολογική του υποστήριξη, καθώς όσα βίωσε το αγοράκι που περπατούσε για ώρες ανάμεσα στους νεκρούς γονείς του και τα αίματα, μπορούν να του αφήσουν ανεπούλωτο ψυχικό τραύμα.

Μαρτυρικός ο θάνατος της 39χρονης

Τέσσερις βολές από κυνηγετική καραμπίνα δέχθηκε στο σώμα της η 39χρονη, η οποία δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας από τον 36χρονο σύζυγό της, με τον τελευταίο να βάζει στη συνέχεια τέλος στη ζωή του στρέφοντας το όπλο στο στόμα του.

Αυτό προέκυψε από την νεκροψία – νεκροτομή που ολοκληρώθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ένα 24ωρο μετά την οικογενειακή τραγωδία που αποκαλύφθηκε στη Στρατονίκη Χαλκιδικής, όπου διέμενε το ζευγάρι με τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η 39χρονη βρήκε μαρτυρικό θάνατο. Έφερε τραύματα στο πρόσωπο, στην πλάτη, στον τράχηλο, στον ώμο και στη δεξιά μασχάλη. Κατά πληροφορίες, υπέστη τρώση καρδιάς και είχε μεγάλη απώλεια αίματος από τη ρήξη του πνεύμονα, ενώ ο θάνατός της προκλήθηκε από τα συνδυαστικά τραύματα που έφερε, αλλά και τη βαριά θωρακική κάκωση.

Η άτυχη γυναίκα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να αμυνθεί βάζοντας τα χέρια στο πρόσωπό της, ενώ ο δράστης και αυτόχειρας φαίνεται να την κυνήγησε για να την «αποτελειώσει» στο παιδικό δωμάτιο, μπροστά στα μάτια του 8χρονου γιου τους.