Quantcast

Ζωγράφου: Νέα στοιχεία για τη σύλληψη πέντε νεαρών για διακίνηση ναρκωτικών

Συνέχεια της συμμορίας του περιβόητου Αλβανού Εσκο ο οποίος είχε καταλάβει το σύνολο της παλιάς εστίας στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου πραγματοποιώντας εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών αλλά και ληστείες, θεωρούνται οι πέντε ανήλικοι που συνελήφθησαν χθες έπειτα από έφοδο της ΕΛΑΣ στη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου.

Οι ανήλικοι, ηλικίας 16 έως 17 ετών, συνέχισαν αυτή τη δραστηριότητα αφού πρώτα κατέλαβαν δωμάτια της παλιάς εστίας  τα οποία και χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο.

Μάλιστα πουλούσαν τα «προϊόντα» τους με sms που έστελναν, σε χρήστες ναρκωτικών γράφοντας ότι έχουν καθαρή κοκαΐνη σε καλές τιμές και χάπια της χαράς, επίσης σε τιμές εφικτές για τους χρήστες. 

Είχαν φτάσει στο σημείο να έχουν μέχρι και δίκτυο διανομής καθώς δυο τρεις από αυτούς κινούνταν με μηχανάκια και πήγαιναν τα ναρκωτικά στους πελάτες.

Η Ασφάλεια Αθηνών εδώ και ένα μήνα παρακολουθούσε και κατέγραφε τις κινήσεις των ανήλικων δραστών και χθες πραγματοποιώντας εκτεταμένη επιχείρηση κατάφερε να εξαρθρώσει την «άγουρη» συμμορία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συμμορία ανήλικων, που διέπρατταν κλοπές από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στις περιοχές του Ζωγράφου, Βύρωνα και της Καισαριανής με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου. 

Στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας και έπειτα από συνδυαστική αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, αποκαλύφθηκε η δράση της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της. 

Πρωινές ώρες της 25-5-2023 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 5 μέλη της, τρεις 16χρονοι ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, 16 και 17 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ένταξη σε συμμορία, τα μέλη της οποίας διαπράττουν τετελεσμένες και σε απόπειρα κλοπές, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν και οι γονείς των ανωτέρω για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων (-7- αλλοδαποί).

Όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι έχοντας παραβιάσει πόρτες στις φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη, κατέλαβαν δωμάτια τα οποία χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Οι ανήλικοι εντοπίστηκαν έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους στην περιοχή του Ζωγράφου και στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

μαχαίρι τύπου σουγιάς

κάνναβη συνολικού βάρους -0,88- γραμμαρίων

πλαστικός τρίφτης κάνναβης

ένα ζευγάρι γάντια

τσαντάκι

-6- κινητά τηλέφωνα

Στα ανωτέρω κατειλημμένα δωμάτια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κάνναβη συνολικού βάρους -103- γραμμαρίων

ζυγαριά ακριβείας

-2- κυνηγετικά φυσίγγια

πολυεργαλείο 

-2- κινητά τηλέφωνα

-2- φορητοί υπολογιστές

Συνολικά εξιχνιάστηκαν -8- περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τα οποία τα μέλη της συμμορίας αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, τρόφιμα, ποτά και κινητά τηλέφωνα και μία περίπτωση κλοπής δικύκλου. 

Οι ανήλικοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών