Quantcast

Ο Ακάρ απέναντι από το Καστελόριζο με μήνυμα για διάλογο μετά την αποχώρηση του Oruc Reis

Αιφνιδιαστική επίσκεψη με την ηγεσία του στρατεύματος πραγματοποιεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στο Κας, απέναντι από το Καστελόριζο.

Η επίσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί και τα τουρκικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μήνυμα με αποδέκτη την ελληνική πλευρά.

Από την πλευρά του ο Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ της καλής γειτονίας και του διαλόγου υποστηρίζοντας πως «περιμένουμε και από την απέναντι πλευρά το ίδιο» για να έχει η περιοχή «ειρήνη και σταθερότητα».

Υπενθυμίζεται πως το Καστελόριζο επισκέπτεται σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην Αττάλεια το Oruc Reis

Στο λιμάνι της Αττάλειας επέστρεψε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, καθώς δεν ανανεώθηκε η τουρκική Navtex που είχε εκδοθεί στις 31 Αυγούστου και αφορούσε το διάστημα 2 έως 12 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση για την επιστροφή του Oruc Reis στην Τουρκία και η μη ανανέωση της Navtex έγινε λόγω συνομιλιών των δύο χωρών, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική Yeni Safak.

Η εφημερίδα γράφει ότι το πλοίο συγκέντρωσε σεισμικά δεδομένα σε μια περιοχή περίπου 3.500 χιλιομέτρων εντός του πεδίου των ερευνητικών δραστηριοτήτων που ξεκίνησαν στις 10 Αυγούστου.