Quantcast

Ακάρ: Θέλουμε διάλογο, αλλά θα υπερασπιστούμε και τα δικαιώματά μας

Δεν περνά 24ωρο χωρίς τουρκικές προκλήσεις είτε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είτε από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ή τον Χουλουσί Ακάρ.

Το Σάββατο, λοιπόν, τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ο οποίος από τη μία μίλησε για διάλογο, αλλά από την άλλη έστειλε μήνυμα ετοιμότητας της Τουρκίας να προστατεύσει τα δικαιώματα που εκείνη θεωρεί πως έχει στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

«Όλα μας τα προβλήματα στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο θέλουμε να τα επιλύσουμε με όλες τις πλευρές σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτός είναι ο στόχος μας, όλα όσα λέει το διεθνές δίκαιο και το πλαίσιο της καλής γειτονίας», δήλωσε ο Ακάρ.

«Από την άλλη, όμως, πρέπει να πω ότι έχουμε τη θέληση και είμαστε αποφασισμένοι για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας των 83 εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών. Και είμαστε ικανοί γι’ αυτό. Αυτό δεν είναι απειλή για κανέναν αλλά ούτε προβοκάτσια», είπε ακόμη ο υπουργός Άμυνας των γειτόνων για να στείλει στη συνέχεια μήνυμα και για την Κύπρο.

«Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση και όλοι πρέπει να έχουν στο νου τους πως με τίποτα δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα», επισήμανε.