Quantcast

Άξελ Σέφερ: Επιζήμια η απόρριψη ομολόγων κορωνοϊού για τη συνοχή της Ευρώπης, το κύρος της Γερμανίας έχει πληγεί σημαντικά

Ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος της ιταλογερμανικής ομάδας κοινοβουλευτικών Άξελ Σέφερ επέκρινε τον ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς για την απόρριψη του ομολόγου κορωνοϊού. «Το κύρος της Γερμανίας έχει ήδη πληγεί σημαντικά στην Ιταλία λόγω της συζήτησης για οικονομική βοήθεια», δήλωσε στην «Rheinische Post» του Ντίσελντορφ.

«Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών ΄Όλαφ Σολτς κάνει καλή δουλειά σε αυτή την κρίση, ωστόσο, δεν καταλαβαίνω γιατί απορρίπτει μια ενδεχόμενη έκδοση ομολόγων κορονοϊού», πρόσθεσε.  

«Δεν πρόκειται για αμοιβαιοποίηση των χρεών άλλων χωρών. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας δεν έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπιστεί η κρίση του κορονοϊού στην Ιταλία και σε άλλες χώρες. Η Ρώμη έχει εφαρμόσει πολύ λίγους ευρωπαϊκούς κανόνες στον δημοσιονομικό και χρηματοπιστωτικό τομέα τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα δεν είναι η στιγμή να την πιέσουμε εξαιτίας αυτού. Ελπίζω ότι το Eurogroup  θα καταλήξει σε λύση αυτή την Τρίτη η οποία να βοηθήσει πραγματικά την Ιταλία. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν ένα επιζήμιο μήνυμα για την ήδη φθίνουσα συνοχή της Ευρώπης», προειδοποίησε.