Quantcast

Ανατόλι Καρπόφ: Στο νοσοκομείο ο θρυλικός σκακιστής

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε αναίσθητος κοντά στη ρωσική Δούμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Ο θρυλικός Ρώσος σκακιστής Ανατόλι Καρπόφ βρίσκεται σε τεχνητό κώμα καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, όπως μεταφέρει το κανάλι Telegram 112, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μόσχας. 

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε αναίσθητος σήμερα το πρωί κοντά στη ρωσική Δούμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το worldchess.com, ο Ρώσος Grandmaster υπέστη κλειστή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κάταγμα αριστερού μηριαίου οστού, ενώ το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του ήταν εξαιρετικά υψηλό.

Ο 71χρονος δραστηριοποιείται στον χώρο της πολιτικής και είναι μέλος της ρωσικής Δούμας. Η μαρτυρία του Ρώσου επιχειρηματία, Αντρέι Κοβάλεφ, είναι η μόνη που υπάρχει αναφορικά με το πώς τραυματίστηκε ο σκακιστής, αναφέροντας ότι άγνωστοι επιτέθηκαν στον Καρπόφ στην έξοδο της Κρατικής Δούμας και τον τραυμάτισαν σοβαρά.

Ο βοηθός του Καρπόφ, Άλμπερτ Στεπανιάν, μίλησε στο ρωσικό TASS και είπε ότι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής είναι σε σταθερή κατάσταση, δεν έχει υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς αλλά βρίσκεται υπό παρακολούθηση σε νοσοκομείο.

Ο Ανατόλι Καρπόφ ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι από το 1975 έως το 1985, όταν τον… εκθρόνισε ο Γκάρι Κασπάροφ μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα που έμεινε στην ιστορία του αθλήματος. Το ρεκόρ της καριέρας του είναι 1.118 νίκες, 287 ήττες και 1.480 ισοπαλίες σε 3.163 παρτίδες.

ΠΗΓΗ: filathlos.gr