Quantcast

Σοκάρει Βρετανός ομοφυλόφιλος: «Είχα ευλογιά των πιθήκων αλλά συνέχισα να έχω επαφές»

Ο 35χρονος Βρετανός απελάθηκε από το Ντουμπάι γιατί διαγνώστηκε με AIDS.

Εντύπωση προκαλεί η ομολογία του πρώτου Βρετανού, επιβεβαιωμένου κρούσματος της ευλογιάς των πιθήκων. Πρόκειται για έναν 35χρονο άνδρα ο οποίος εργαζόταν ως διευθυντής ανθρωπίνου δυναμικού στο Ντουμπάι. Ωστόσο απελάθηκε καθώς βρέθηκε θετικός στον ιό HIV, αφού είναι παράνομο να είσαι ομοφυλόφιλος στα ΗΑΕ. Η νόσησή του εμφανίστηκε μόλις επέστρεψε στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον Τζέιμς Μ. αν και έχει διαγνωστεί εδώ και 15 ημέρες θετικός, κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του και κατηγόρησε την UKSHA για  «πραγματική έλλειψη οποιασδήποτε βασικής διαδικασίας ή φροντίδας για να σταματήσει η εξάπλωση» του ιού, ο οποίος μέχρι τώρα έχει μολύνει περισσότερους από 300 Βρετανούς, κυρίως ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες.

Ο Τζέιμς Μ. - δεν αποκάλυψε το επίθετό του - παραδέχθηκε ότι δεν ακολουθεί τους κανόνες αυτοαπομόνωσης καθώς «μου είπαν να μείνω σπίτι μέχρι να επικοινωνήσει μαζί μου το UKHSA... και δεν το έκαναν ποτέ». 

Τα πρώτα σημάδια που τον έκαναν να ανησυχήσει ήταν «περίεργοι πόνοι» στο κάτω μέρος της πλάτης του, ενώ ένιωθε εξάντληση, υπερβολική δίψα και πόνο όταν χρησιμοποιούσε την τουαλέτα. Μάλιστα νόμιζε πως έπασχε από μια σεξουαλική μεταδιδόμενη λοίμωξη (ΣΜΝ) μιας και μέχρι την ημέρα προτού ξεκινήσουν τα συμπτώματα είχε ερωτικές επαφές με περίπου δέκα νέους. «Είμαι ομοφυλόφιλος και μόλις επέστρεψα στο Ηνωμένο Βασίλειο, περνούσα καλά», είπε στη MailOnline.

Ακόμα και σήμερα ο νεαρός άνδρας δεν ξέρει από ποιον κόλλησε τον ιό. Ωστόσο το «προαίσθημά» του τον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κάποιον που «είχε ένα σημείο στο στήθος του». «Τον ρώτησα για αυτό και μου είπε ότι το είχε πάντα», συμπλήρωσε. Τέλος ο 35χρονος άνδρας εκφράζει φόβους ότι  η έλλειψη ιχνηλάτησης επαφών σημαίνει ότι αυτό το άτομο θα μπορούσε ακόμα να μεταδίδει τον ιό σε άλλους, εν αγνοία του.