Quantcast

Δικαιώθηκε ο Τζόνι Ντεπ στη δικαστική διαμάχη με την Άμπερ Χερντ -Τι αποφάσισαν οι ένορκοι

Μετά από μαραθώνια διαδικασία, οι ένορκοι κατέληξαν σε ετυμηγορία στη δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ.

Το δικαστήριο έκρινε πως η Άμπερ Χερντ είχε στόχο τη δυσφήμιση του ηθοποιού.

Είχε προηγηθεί η μήνυση του Τζόνι Ντεπ για άρθρο της Αμπερ Χερντ στην Washington Post στο οποίο τον κατηγορούσε εμμέσως πλην σαφώς για ενδοοικογενειακή βία.

Στην τελική τους ετυμηγορία οι ένορκοι ζήτησαν να αποζημιωθεί ο Ντεπ με 15 εκατομμύρια δολάρια, 10 εκατομμύρια ως αποζημίωση και 5 εκατομμύρια για ηθική βλάβη. Ταυτόχρονα επιδίκασαν στην Αμπερ Χερντ 2 εκατομμύρια δολάρια ως ζημιές.

Οι ένορκοι διαπίστωσαν επίσης ότι η Χερντ είχε ενεργήσει με «πραγματική κακία», που σημαίνει ότι ήταν πεπεισμένοι ότι είχε κάνει τις δηλώσεις γνωρίζοντας ότι ήταν ψευδείς.

Στο τέλος της δίκης που κράτησε έξι εβδομάδες στη Βιρτζίνια η νομική ομάδα κάλεσε τους ενόρκους να «δώσουν πίσω στον Ντεπ τη ζωή του», δηλώνοντας πως η αγωγή του δεν αφορούσε τα χρήματα αλλά την φήμη του και πως «πρέπει να τον ελευθερώσουν από τη φυλακή στην οποία ζει τα τελευταία 6 χρόνια».

Στη δική του αγόρευση ο δικηγόρος της Χερντ, Μπεν Ρότενμπορν, δήλωσε πως η αγωγή δεν αφορούσε τη φήμη του Τζονι Ντεπ αλλά ήταν μέρος μιας δυσφημιστικής εκστρατείας του κατά της Άμπερ Χερντ από τότε που η τελευταία ζήτησε διαζύγιο.

Οι 7 ένορκοι του δικαστηρίου συνεδρίασαν για περίπου 13 ώρες μέχρι να πάρουν την τελική τους απόφαση.  

H ανάρτηση του Τζόνι Ντεπ μετά τη δικαίωση

«Πριν από έξι χρόνια, η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μου, οι ζωές των πιο κοντινών μου, αλλά και οι ζωές των ανθρώπων που για πολλά, πολλά χρόνια με στήριζαν και με πίστευαν άλλαξαν για πάντα. Όλα εν ριπή οφθαλμού. Ψεύτικες, πολύ σοβαρές και εγκληματικές καταγγελίες μου επιβλήθηκαν μέσω των μέσων ενημέρωσης, τα οποία προκάλεσαν ένα ατελείωτο μπαράζ μίσους περιεχομένου, αν και δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες εναντίον μου. Είχε ήδη ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο δύο φορές μέσα σε ένα νανοδευτερόλεπτο και είχε σεισμικό αντίκτυπο στη ζωή και την καριέρα μου.  Και έξι χρόνια αργότερα, η κριτική επιτροπή μου έδωσε πίσω τη ζωή μου. Είμαι πραγματικά ταπεινωμένος.

Η απόφασή μου να συνεχίσω αυτή την υπόθεση, γνωρίζοντας πολύ καλά το ύψος των νομικών εμποδίων που θα αντιμετώπιζα και το αναπόφευκτο, παγκόσμιο θέαμα στη ζωή μου, πάρθηκε μόνο μετά από αρκετή σκέψη. Από την αρχή, στόχος της προσαγωγής αυτής της υπόθεσης ήταν να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ανεξάρτητα από την έκβαση. Το να λέω την αλήθεια ήταν κάτι που όφειλα στα παιδιά μου και σε όλους εκείνους που παρέμειναν σταθεροί στην υποστήριξή τους. Νιώθω γαλήνη, γνωρίζοντας ότι επιτέλους το κατάφερα. Είμαι, και έχω συγκλονιστεί από την έκχυση αγάπης και την κολοσσιαία υποστήριξη και καλοσύνη από όλο τον κόσμο.

Ελπίζω ότι η προσπάθειά μου να ειπωθεί η αλήθεια θα έχει βοηθήσει άλλους, άνδρες ή γυναίκες, που έχουν βρεθεί στην κατάστασή μου, και ότι όσοι τους υποστηρίζουν δεν τα παρατάνε ποτέ. Ελπίζω επίσης ότι η θέση θα επιστρέψει τώρα στην αθώα έως ότου αποδειχθεί η ενοχή, τόσο στα δικαστήρια όσο και στα μέσα ενημέρωσης. Θέλω να αναγνωρίσω το ευγενές έργο του δικαστή, των ενόρκων, του προσωπικού του δικαστηρίου και των Σερίφηδων που θυσίασαν τον χρόνο τους για να φτάσουν σε αυτό το σημείο, καθώς και στην επιμελή και ακλόνητη νομική μου ομάδα που έκανε εξαιρετική δουλειά βοηθώντας με να μοιραστώ η αλήθεια. Τα καλύτερα έρχονται και ένα νέο κεφάλαιο επιτέλους ξεκίνησε. Veritas numquam perit. Η αλήθεια δεν χάνεται ποτέ», έγραψε ο Τζόνι Ντεπ στο Instagram. 

Άμπερ Χερντ: «Έχασα το δικαίωμα να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά»

Από τη μεριά της η Άμπερ Χερντ, λίγα λεπτά μετά την απόφαση του δικαστηρίου δεν έκρυψε την απογοήτευσή της για την απόφαση του δικαστηρίου. 

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα δεν περιγράφεται με λόγια. Είμαι συντετριμμένη που ο όγκος των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν αρκετός για να σταθώ απέναντι στη δυσανάλογη δύναμη, επιρροή και πειθώ του πρώην συζύγου μου. Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι οπισθοδρόμηση. Πάει πίσω σε μια εποχή που μια γυναίκα που μιλά ανοιχτά μπορεί να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι κατάφεραν να κάνουν τους ενόρκους να αγνοήσουν το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου, καθώς επίσης και τα στοιχεία που έπεισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που νόμιζα ότι είχα ως Αμερικανή – να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά».