Quantcast

Έκκληση για βοήθεια του μικρού Μουρτάζα στον Μέσι: «Σώσε με από τους Ταλιμπάν»

Ο Μουρτάζα Αχμάντι, το αγόρι από το Αφγανιστάν, είχε συγκινήσει τον κόσμο το 2016 με τη φωτογραφία του, όταν σε ηλικία μόλις 5 ετών είχε μετατρέψει μια πλαστική σακούλα σε φανέλα με τον αριθμό του Λιονέλ Μέσι: το 10.

O μικρός τότε Αφγανός με τη βοήθεια του μεγαλύτερου αδερφού του μετέτρεψε μία πλαστική σακούλα σε φανέλα του αγαπημένου του ποδοσφαιριστή, που εκείνη την περίοδο έπαιζε στην Μπαρτσελόνα, καθώς η οικογένειά του δεν διέθετε τα χρήματα για να του αγοράσει μια αυθεντική φανέλα του Μέσι.  

Τότε, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη του είχε χαρίσει μια στολή με αυτόγραφο και εξατομικευμένη αφιέρωση και, αργότερα, τον καλωσόρισε στο γήπεδο για ένα φιλικό με την Μπαρτσελόνα.

Ο Μουρτάζα είναι πλέον δέκα ετών και ζει στην Καμπούλ. Εκείνος και η οικογένειά του μπορεί να ξέφυγαν της επίθεσης των Ταλιμπάν στο χωριό τους, όμως ο εφιάλτης τους δεν έχει τελειώσει, όπως μεταδίδει στην online έκδοσή της η ισπανική Marca. 

«Είμαι εγκλωβισμένος στο σπίτι και δεν μπορώ να βγω έξω γιατί φοβάμαι πολύ τους Ταλιμπάν. Σε παρακαλώ, σώσε με απ΄ αυτήν την κατάσταση», αναφέρει η έκκληση του μικρού προς τον Μέσι.

«Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο και να το κάνω ειρηνικά. Μερικές φορές τη νύχτα ονειρεύομαι ότι έρχονται οι Ταλιμπάν, χτυπούν την πόρτα και μου ουρλιάζουν».