Quantcast

Ενας νεκρός από πυρά αγνώστου στο τραμ της Ουτρέχτης – Αναφορές για νέους πυροβολισμούς στην πόλη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από πυροβολισμούς στο τράμ. Πληροφορίες κάνουν λόγο τουλάχιστον έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες. Την ίδια στιγμή , σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής φαίνεται να υπάρχουν πυροβολισμοί σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως μετέδωσε το Reuters.

Πανικός επικρατεί στην Ουτρέχτη, όπου ένοπλος άνδρας άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως κατά επιβατών του τραμ, κοντά σε σταθμό, στην Πλατεία 24ης Οκτωβρίου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες μεταξύ των ανυποψίαστων πολιτών, ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον έναν νεκρό.

Στις Αρχές Ασφαλείας της ολλανδικής πόλης σήμανε συναγερμός και ισχυρές δυνάμεις περιπολούν στην περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό, ενώ από άερος στην επιχείρηση συμμετέχουν και αρκετά ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη, ο οποίος διέφυγε απο την περιοχή, με την Αστυνομία να έχει δώσει εντολή στους κατοίκους της πόλης να μην κυκλοφορούν, όσο παραμένει ασύλληπτος ο ένοπλος άνδρας που άνοιξε πυρ κατά των επιβατών του τραμ.

Το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών στην επαρχία της Ουτρέχτης βρίσκεται πλέον στην ύψιστη βαθμίδα (5), και όλα τα τεμένη παραμένουν κλειστά και φρουρούμενα από δυνάμεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις εικόνες, η επίθεση φέρεται να έγινε ενώ ήταν εν κινήσει ο συρμός, ο οποίος πλέον έχει ακινητοποιηθεί και περικυκλωθεί απο οχήματα και προσωπικό των Αρχών Ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως «ανησυχεί βαθιά» και πως η κυβέρνηση θα συνεδριάσει εκτάκτως. Το ολλανδικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στην έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη.

Δηλώσεις για το δραματικό επεισόδιο έκανε  και ο δήμαρχος της πόλης, Jan van Zanen, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως φρικτό.

Όπως είπε: “Είμαι σε συνεχή επαφή με με την αστυνομία και τον εισαγγελέα. Οι σκέψεις μου είναι με τους συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης. Οι Αρχές αναζητούν τον δράστη. Δεν έχουμε αποκλείσει την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα”.