Quantcast

Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη: «Μεθύστακας ο Κιλιτσντάρογλου» -Βίντεο

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε απειλές και ύβρεις σε βάρος του αντιπάλου του.

Στο παλαιό αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε μία από τις τελευταίες προεκλογικές ομιλίες του ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου.

Μάλιστα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έδωσαν το παρών περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής εξαπέλυσε απειλές σε βάρος του αντιπάλου του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον οποίο και χαρακτήρισε «μεθύστακα».

«Μπορείς να πίνεις μπύρα όσο θέλεις. Το έθνος μου δεν θα άφηνε το μέλλον του σε έναν μεθύστακα. Θα θάψουμε αυτούς που ψάχνουν τρόπους να ανέλθουν στην εξουσία με τη βοήθεια των Γκιουλενιστών και των αυτονομιστών, και όχι με τη βούληση του Έθνους και των αδελφών μας στην κάλπη της 14ης Μαΐου», είπε.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος γνωρίζοντας τη σημασία που έχει η Κωνσταντινούπολη για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος στις προεδρικές εκλογές, έστειλε το δικό του μήνυμα: «Αν η Κωνσταντινούπολη πει ναι, τελείωσε! Αν η Κωνσταντινούπολη πει: "κάποιοι να φεύγουν", τότε όλα τελείωσαν. Αν η Κωνσταντινούπολη πει: "Θα αποσύρουμε κάποιον", τότε όλα τελείωσαν"», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί: «Προστατεύσαμε την κληρονομιά του κατακτητή μετατρέποντας την Αγία Σοφία ξανά σε τζαμί», είπε προκλητικά. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ξέχασε τα δυτικά ΜΜΕ αφήνοντας αιχμές: «Ξέρετε αυτές τις ευρωπαϊκές εφημερίδες και περιοδικά, παρακολουθούν εδώ τώρα. Αναρωτιούνται τι συμβαίνει στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Εδώ θα δώσετε την απάντηση. Δώστε μια τέτοια φωνή σε όσους κάνουν σκοτεινούς υπολογισμούς για αυτό το ευλογημένο κράτος, που θα είναι ο προάγγελος του αποτελέσματος που θα βγει από την κάλπη στις 14 Μαΐου».