Quantcast

Φεύγει ο Σεντένο από την κυβέρνηση της Πορτογαλίας - Ξεκινάει διαδικασία διαδοχής στην προεδρεία στο Eurogroup

O Mάριο Σεντένο, νυν Πρόεδρος του Eurogroup, αποχωρεί από την κυβέρνηση της Πορτογαλίας σύμφωνα με ανακοίνωση της Λισαβόνας.

Ως εκ τούτου δεν θα διεκδικήσει 2η θητεία Προέδρου του Eurogroup τον Ιούλιο, (καθώς ο κανονισμός ορίζει πως τα μέλη του Eurogroup εκλέγουν ως Πρόεδρο έναν από τους ομολόγους τους).

Νέος Υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλία ορίστηκε ο Joγo Leγo, μέχρι σήμερα Υπουργός Προϋπολογισμού.

Εναρξη διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου του Eurogroup

Την έναρξη της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου του Eurogroup, στις 9 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο νυν Πρόεδρος Μάριο Σεντένο.

Συγκεκριμένα, ο Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε: «η θητεία μου ως Προέδρου της Ευρωομάδας θα λήξει στις 13 Ιουλίου 2020. Την Πέμπτη, θα ενημερώσω τους συναδέλφους μου στην Ευρωομάδα για την απόφασή μου να μην ζητήσω δεύτερη εντολή, καθώς μέχρι τις 15 Ιουνίου θα παραιτηθώ από Υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας. Με την ίδια ευκαιρία την Πέμπτη, θα ξεκινήσω την πρόσκληση για υποψηφίους και θα περιγράψω τη διαδικασία των εκλογών, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουλίου».

«Μάριο, έκανες σπουδαία δουλειά για την Ευρώπη», σχολίασε ο αρμόδιος Επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Eurogroup