Quantcast

Φήμες ξανά για επιδείνωση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν - Τι απαντά ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας

Για ακόμη μία φορά οι φήμες για επιδείνωση της υγείας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εντείνονται. 

Τις τελευταίες ώρες έχουν φθάσει και στην Αθήνα σχετικές πληροφορίες οι οποίες γίνονται προσπάθειες για να διασταυρωθούν. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαρρέονται τέτοιες πληροφορίες, αναφέρει το militaire.gr. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Τούρκος πρόεδρος είναι θέμα που απασχολεί εδώ και χρόνια και το τελευταίο διάστημα έχουν επισημανθεί με αφορμή δημόσιες εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια των οποίων ο Ερντογάν αποκοιμιόταν ή έδειχνε να δυσκολεύεται να προχωρήσει.

Πρόσφατα το επικοινωνιακό επιτελείο του Ερντογάν για να «απαντήσει» σε όσα γράφονταν σχετικά με την υγεία του Τούρκου προέδρου, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο ο Ερντογάν έπαιζε μπάσκετ με συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική κυβέρνηση έχει ήδη διαρρεύσει ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν ασκεί τα καθήκοντά του χωρίς πρόβλημα υγείας.

Λίγη ώρα αργότερα, απάντηση στις φήμες για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, παρουσιάζοντας βίντεο που εμφανίζει τον Τούρκο πρόεδρο να εξέρχεται της προεδρικής λιμουζίνας.

Μάλιστα σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Εμπιστεύσου τον φίλο, φοβού τον εχθρό...», ουσιαστικά διαψεύδοντας πως ο Ερντογάν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. 

Πάντως, στις 4.30 το πρωί ένα hashtag με τη λέξη «πέθανε» ήταν ικανό να αναστατώσει τα social media και να προκαλέσει νέες συζητήσεις για την υγεία του Τούρκου Προέδρου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive.com, αποδείχτηκε ότι ήταν και πάλι fake είδηση. Mάλιστα, επισυνάπτει βίντεο του δημοσιογράφου Φατίχ Τεζτζάν, ο οποίος είπε ότι «θα μάθετε κάποια νέα που θα σας λυπήσουν, αλλά σταθείτε δυνατοί», χωρίς να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Αϊκούτ Έρντογντου, έγραψε επίσης στο λογαριασμό του στο twitter για την υγεία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Τα μηνύματα στο WhatsApp για την υγεία του Ερντογάν πηγαινοέρχονται. Η πολιτική μου ζωή ήταν ένας αγώνας με τον Ερντογάν… Έχω αδικηθεί σε δεκάδες αγωγές που έχει ασκήσει εναντίον μου ο Ερντογάν. Η μόνη μου επιθυμία είναι ο Ερντογάν να εισέλθει στην εκλογική διαδικασία υγιής και σε καλή φυσική κατάσταση και να λογοδοτήσει απέναντι στο λαό του στις κάλπες», ανέφερε.