Quantcast

Φοβάται για μελλοντική ποινική καταδίκη η δημοσιογράφος που εισέβαλε σε ρωσικό κανάλι

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος που εισέβαλε σε ρωσικό κανάλι για να διαμαρτυρηθεί για την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία δήλωσε πως φοβάται μια μελλοντική ποινική καταδίκη.

Η Marina Ovsyannikova, η οποία δεν δέχτηκε το άσυλο που της προσέφερε ο Εμμανουέλ Μακρόν, μίλησε σε δημοσιογράφους στο France 24 για τη νομική διαδικασία που έχει κινηθεί εναντίον της.

«Μου επιβλήθηκε πρόστιμο ως διοικητική τιμωρία για το βίντεο που κυκλοφόρησα, στο οποίο εξηγούσα την πράξη μου. (...) Δεν έχω τιμωρηθεί ακόμη για τη διακοπή του δελτίου ειδήσεων. Αυτή η ποινική δίωξη είναι εντελώς εξωπραγματική. Αντιμετωπίζω 15 χρόνια φυλάκισης», εξήγησε. «Φοβάμαι, φυσικά.

Παραγωγός του πρώτου καναλιού της Ρωσίας πριν το περιστατικό, η Marina Ovsyannikova δικαιολόγησε την πράξη της με τη "συσσωρευμένη με τα χρόνια δυσαρέσκεια", από την οποία η εισβολή στην Ουκρανία ήταν "η χαριστική βολή».

«Η ρωσική κοινωνία είναι διχασμένη. Οι μισοί είναι κατά του πολέμου και οι άλλοι μισοί  υποστηρίζουν τον πρόεδρο Πούτιν ο οποίος θέλει να συνεχιστεί αυτή η επιχείρηση», είπε.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη της δημοσιογράφου: