Quantcast

Γαλλία: Αποκατάσταση του σταυρού στην Παναγία των Παρισίων - BINTEO

Οι εργασίες για την ανακατασκευή του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων συνεχίζονται, με τον Εμανουέλ Μακρόν να αναμένεται να επισκεφθεί τον καθεδρικό ναό την Παρασκευή.

Η Παναγία των Παρισίων παίρνει σταδιακά και πάλι τη μορφή της. Ένα σημαντικό στάδιο του έργου ολοκληρώθηκε την Τετάρτη: ο σταυρός του καθεδρικού ναού επανήλθε και πάλι στην κορυφή του κτιρίου. Ανυψώθηκε από γερανό λίγο μετά τις 3 μ.μ. της Τετάρτης και τοποθετήθηκε πάνω από το καμπαναριό. Η  σιλουέτα του και πάλι μέσα από τις σκαλωσιές. 

Το αρχικό καμπαναριό, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα του 19ου αιώνα Eugène Viollet-le-Duc, κατέρρευσε κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το κτίριο το 2019. Το νέο έχει ξαναχτιστεί πανομοιότυπα. "Πρόκειται για μια εξαιρετικά επιδέξια συναρμογή ξύλου, που καλύπτεται με ένα φύλλο μολύβδου και στην κορυφή του υπάρχει ένα στέμμα, ένας κόκορας και ένας σταυρός, που υψώνονται στα 96 μέτρα", εξήγησε το Élysée την Τετάρτη. 

Δείτε εικόνες:

Ο παραδοσιακός κόκορας που κοσμεί τον σταυρό, ο οποίος βρέθηκε στα χαλάσματα, δεν έχει ακόμη αντικατασταθεί στην κορυφή της κατασκευής, αλλά αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα. 

Την Παρασκευή ο Μακρόν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα αποτίσει "ειδικό φόρο τιμής στον στρατηγό Ζορζελίν" που πέθανε το καλοκαίρι, και επέβλεψε το μεγαλύτερο μέρος των έργων.