Quantcast

Γαλλία-κορωνοϊός: Έρχονται δύσκολοι καιροί, προειδοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ - ΒΙΝΤΕΟ

9.784 κρούσματα σε μια μέρα, ανακοινώθηκαν χθες με τον  υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν να επανέρχεται στην πρώτη γραμμή.  

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας, αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Από χθες επιτρέπεται στη Γαλλία η διεξαγωγή τεστ ταχείας εξέτασης αντιγόνων για τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων, τα οποία όμως δεν θα γίνονται σε άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα ή έχουν έρθει σε επαφή με ασθενείς. Τα γρήγορα τεστ εντοπίζουν πρωτεΐνες του ιού, μέσα σε 15 με 20 λεπτά.

Στη Μασσαλία η οποία δεν είχε πληγεί από το πρώτο κύμα της πανδημίας, τα νοσοκομεία γεμίζουν από ασθενείς και τις τελευταίας ημέρες προχώρησαν σε προσλήψεις ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, σύμφωνα με την  Σαμπιν Βαλερά, νοσοκόμα σε εντατική μονάδα νοσοκομείου στη Μασσαλία.

Ο πρώην πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, σε δηλώσεις του εμφανίστηκε απαισιόδοξος. Προέβλεψε οικονομική, υγειονομική και ίσως κοινωνική καταιγίδα  στη Γαλλία. «Οι καιροί που έρχονται θα είναι δύσκολοι», τόνισε.

Μετά τον Εντουάρ Φιλίπ, τον Ολιβιέ Βεράν και την πρώην υπουργό Υγείας Ανιές Μπιζέν, μήνυση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση της ασθένειας, κατατέθηκε χθες και κατά του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ. Τη μήνυση κατέθεσε δικηγόρος οργάνωσης θυμάτων του κορωνοϊού που τον κατηγορούν πως «παίρνει μινιμαλιστικά ή ανόητα μέτρα, την ώρα που κάνει ανησυχητικές δηλώσεις», όπως δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien, ο δικηγόρος της οργάνωσης.