Quantcast

Γερμανία-κορωνοϊός: Αδυνατεί να κατανοήσει ο ΥΠΕΣ της Βαυαρίας την κριτική της ΕΕ για τους ελέγχους στα σύνορα

Αδυνατεί να κατανοήσει την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους ελέγχους στα σύνορα με την Τσεχία και την Αυστρία λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊού στις χώρες αυτές ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόακιμ Χέρμαν.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω την κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι οι συνοριακοί έλεγχοι είναι δυσανάλογοι ή αβάσιμοι», δήλωσε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στις αυριανές εκδόσεις των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

«Έχουμε διαμορφώσει τους περιορισμούς έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο συμβατοί με την οικονομία και συμφωνήσαμε με το ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών εξαιρέσεις από τους περιορισμούς εισόδου για συστημικά σημαντικές εταιρείες και οργανισμούς. Οι συνοριακοί έλεγχοι προς την Τσεχία και την Αυστρία θα πρέπει να παραταθούν για όσο χρονικό διάστημα απαιτεί η τρέχουσα πανδημική κατάσταση ενόψει των εξαιρετικά επικίνδυνων μεταλλάξεων του κορωνοϊού. Οι αυστηροί περιορισμοί εισόδου έχουν νόημα μόνο εάν ελέγχουμε συνεχώς τη συμμόρφωση σε αυτούς», πρόσθεσε ο Χέρμαν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας υπενθύμισε επίσης ότι «Υπάρχουν περιοχές στην Τσεχία με συχνότητα άνω των 1.000 κρουσμάτων την εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους. Είναι σωστό και νόμιμο να θέλεις να προστατευτείς από αυτό», τόνισε.

«Από την έναρξη των συνοριακών ελέγχων στις 14 Φεβρουαρίου, η ομοσπονδιακή και η συνοριακή Αστυνομία της Βαυαρίας έχουν ελέγξει συνολικά περισσότερα από 151.000 άτομα. Σε περίπου 14.000 ανθρώπους δεν επετράπη η διέλευση από τα βαυαρικά χερσαία σύνορα και περιστασιακά από τα αεροδρόμια. Όλοι θα μπορούσαν να έχουν μεταδώσει την εξαιρετικά μεταδοτική (βρετανική) μετάλλαξη του κορωνοϊού στη Βαυαρία», κατέληξε ο Χέρμαν.