Quantcast

Γερμανία: Κορωνοϊός και κλιματική αλλαγή τα σημαντικότερα προεκλογικά θέματα κατά τον Μάρκους Ζέντερ

O κορωνοϊός και η κλιματική αλλαγή είναι τα πιο σημαντικά θέματα αυτής της εκλογικής χρονιάς και πέραν αυτής, σύμφωνα με τον χριστιανοκοινωνιστή (CSU) πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ.

«Πρέπει να μιλήσουμε διαφορετικά στους πολίτες για την κλιματική αλλαγή και να ενεργήσουμε πιο αποφασιστικά. Η προστασία του κλίματος δεν είναι ένα βάρος, αλλά μια ευκαιρία. Δεν πρέπει να ρωτάμε: Πώς μπορώ να καθυστερήσω κάτι, αλλά πώς μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο μας μαζί. Όλες οι μέχρι τώρα αποφάσεις για την κλιματική αλλαγή δεν είναι αρκετές. Η αλλαγή του κλίματος θα πλήξει τη Γερμανία πιο σκληρά από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Χωρίς οικολογία, και η ανάπτυξη θα είναι επίσης περιορισμένη στο τέλος», δήλωσε ο Ζέντερ σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας του Αμβούργου «Die Zeit».

Ο Βαυαρός πρωθυπουργός είπε επίσης πως «λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η προεκλογική εκστρατεία για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου είναι υποτονική μέχρι στιγμής, αλλά σιγά-σιγά θα επιταχυνθεί», και πρόσθεσε πως κατά την εκτίμησή του «η πλειοψηφία των Γερμανών βλέπει με συμπάθεια το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών (CDU) / Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και Πρασίνων (Die Gruenen) υπό την ηγεσία των πρώτων».

Κατά τον Ζέντερ, «οι πολίτες εμπιστεύονται τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) επειδή μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Νομίζω ότι οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές ήταν πάντα ισχυρότεροι όταν μπορούσαν να δράσουν εν μέσω κρίσης. Τώρα η κλιματική κρίση βρίσκεται προ των πυλών. Και νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε καλοί διαχειριστές (και αυτής) της κρίσης. Η Γερμανία μπορεί ακόμη να συμβάλει στην επιτυχία του διεθνούς στόχου για το κλίμα - περιορίζοντας την υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 1,5° βαθμούς Kελσίου».