Quantcast

Γιούργκεν Τρίττιν: Mήπως πρέπει να βλέπουμε την Τουρκία ως απειλή για το ΝΑΤΟ, αντί για εταίρο;

Το ερώτημα αν και κατά πόσο “πρέπει να βλέπουμε την Τουρκία ως απειλή για το ΝΑΤΟ”, αντί για εταίρο, έθεσε στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ ο Γερμανός Βουλευτής Γιούργκεν Τρίττιν κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ που διεξάγεται με ψηφιακά μέσα.

Συγκεκριμένα ο Γ. Τρίττιν δήλωσε:

«Η Τουρκία δεν ασπάζεται τις αξίες του ΝΑΤΟ, έχει πρόβλημα και με το κράτος Δικαίου. Αλλά η ερώτησή μου δεν είναι γι’ αυτό. Το καθεστώς Ερντογάν έχει φτάσει σε ένα νέο επίπεδο: απειλώντας πλοία της Γερμανίας, συμμάχου του στο ΝΑΤΟ σήμερα, ενός άλλου εταίρου, της Γαλλίας πριν από μερικούς μήνες, με μαζική παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη. Η Τουρκία παραβιάζει την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ευρώπης, επέτρεψε στο Αζερμπαϊτζάν να σπάσει την ανακωχή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μήπως δεν πρέπει να βλέπουμε την Τουρκία όχι ως εταίρο, αλλά ως διασπαστικό στοιχείο και απειλή για το NATO;”

“Η Τουρκία είναι Σύμμαχος, που βοηθάει στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και φιλοξενεί πρόσφυγες”, σχολιάσε απαντώτας ο Γενικούς Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ, ενώ ο Τούρκος Βουλευτής και Αντιπροέδρος της 66ης δια - κοινοβουλευτικής διάσκεψης  Οσμάν Ασκίν Μπακ σημείωσε πως “η Τουρκία είναι μια δημοκρατική χώρα που σέβεται τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ και συμμετέχει στις αποστολές”.