Quantcast

Η Κομισιόν δεν επιβεβαιώνει τον τερματισμό τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας - Η επιστολή Δένδια εξετάζεται

Η Κομισιόν δεν επιβεβαιώνει τη δυνατότητα τερματισμού της τελωνειακής ένωσης της ΕΕ με τρίτα κράτη και δηλώνει πως η σχετική επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας με το αίτημα για εξέταση του τερματισμού της τελωνειακής ένωσης  Τουρκίας - ΕΕ βρίσκεται υπό ανάλυση και επεξεργασία από τις αρμόδιες σχετικές διευθύνσεις και υπηρεσίες.

Τα παραπάνω ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν για τη διεύρυνση Άνα Πιζονέρο, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του real.gr κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες. Η συγκεκριμένη εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχουν αντίστοιχα αιτήματα από άλλες χώρες - κληθείσα να σχολιάσει το ρεπορτάζ γαλλικού μέσου για υποτιθέμενο γαλλικό αίτημα τερματισμού της τελωνειακής ένωσης ΕΕ- Τουρκίας.

Η ίδια παρέπεμψε στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου σχετικά με την όποια επόμενη συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και τα όποια πιθανά θετικά ή αρνητικά μέτρα.

Νωρίτερα διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, διέψευδαν ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν επιδιώκει να θέσει θέμα τερματισμού ή αναστολής της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία.