Quantcast

Σοκ στις ΗΠΑ: Δολοφόνησαν την καθηγήτριά τους με ρόπαλο επειδή τους έβαλε χαμηλούς βαθμούς

Δύο μαθητές γυμνασίου στην Αϊόβα των ΗΠΑ φέρονται να σκότωσαν καθηγήτριά τους πέρυσι επειδή τους έβαλε χαμηλούς βαθμούς.

Όπως αναφέρει η New York Post, οι νέες λεπτομέρειες ρίχνουν φως σε ένα πιθανό κίνητρο για πρώτη φορά μετά τη σύλληψη των Γουίλαρντ Μίλερ και Τζέρεμι Γκούντεϊλ οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία της 66χρονης καθηγήτριας ισπανικών  Νοέμα Γκράμπερ στην πόλη Φέρφιλντ στις 2 Νοεμβρίου 2021.

Ο Μίλερ είχε συναντηθεί με την Γκράμπερ στο γυμνάσιο του Φέρφιλντ για να συζητήσουν τον κακό του βαθμό στην τάξη της το απόγευμα της δολοφονίας της, όπως ανακάλυψε η αστυνομία.

Αργότερα εκείνη την ημέρα, η δασκάλα πήγε με το αυτοκίνητό της σε ένα πάρκο όπου ήταν γνωστό ότι έκανε καθημερινές βόλτες μετά το σχολείο, είπαν οι αρχές. Μια μέρα αργότερα, το άσχημα χτυπημένο σώμα της βρέθηκε κρυμμένο κάτω από ένα μουσαμά, σε σιδηροδρομική χειράμαξα στο πάρκο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Μίλερ και ο Γούντεϊλ, που ήταν και οι δύο 16 ετών τότε, την ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ - και αργότερα το καμάρωναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μίλερ είπε στην αστυνομία ότι ήταν απογοητευμένος με τον τρόπο με τον οποίο η Γκράμπερ δίδασκε ισπανικά και ήταν θυμωμένος που ο χαμηλός βαθμός που του έδωσε μείωνε τη συνολική του βαθμολογία.

«Ο κακός βαθμός πιστεύεται ότι είναι το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία της Γκράμπερ που συνδέει άμεσα τον Μίλερ», ανέφεραν τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν από τον εισαγγελέα της κομητείας Τζέφερσον, Τσόνσι Μόλντινγκ και τον βοηθό γενικό εισαγγελέα της Αϊόβα, Σκοτ ??Μπράουν.

Ο Μίλερ αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο θάνατο της καθηγήτριας, «αργότερα δήλωσε ότι γνώριζε τα πάντα, αλλά δεν συμμετείχε» – ισχυριζόμενος ότι μια «περιφερόμενη ομάδα μασκοφόρων παιδιών» σκότωσε τη Γκράμπερ και τον ανάγκασε να ξεφορτωθεί το πτώμα.

Μάρτυρες εντόπισαν δύο άνδρες να οδηγούν το αυτοκίνητο της Γκράμπερ έξω από το πάρκο λιγότερο από μία ώρα αφότου έφτασε καθηγήτρια. Αυτοκίνητο  εγκαταλείφθηκε στο τέλος ενός αγροτικού δρόμου και ένας μάρτυρας είδεε τα δύο έφηβα αγόρια καθώς περπατούσαν στον ίδιο δρόμο, είπαν οι ερευνητές.

Στη συνέχεια ο Γκούντεϊλ φέρεται να καυχήθηκε για τη δολοφονία σε έναν φίλο του στο Snapchat. Μάρτυρας έδωσε φωτογραφίες από συνομιλία στο Snapchat με τον έφηβο που ενέπλεξε ονομαστικά εκείνον και τον Μίλερ στη δολοφονία της Γκράμπερ.

Ωστόσο, η δικηγόρος του Μίλερ, Κριστίν Μπράνσταντ, είπε ότι τέσσερα εντάλματα έρευνας εκδόθηκαν παράνομα και ζητά από το δικαστήριο να ακυρώσει και τα τέσσερα και να αποκρύψει στοιχεία από το Snapchat, καθώς και από το σπίτι του πελάτη της, σχόλια που έκανε στην αστυνομία και πληροφορίες που ελήφθησαν από το κινητό του.

Τα επιχειρήματα σχετικά με το αν θα αποσιωπηθεί κάποιο από τα στοιχεία θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο σήμερα.

Και τα δύο αγόρια, που είναι τώρα 17 ετών, θα δικαστούν ως ενήλικες. Η δίκη του Μίλερ  έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου στο Κάνσιλ Μπλαφς και η δίκη του Γκούντεϊλ πρόκειται να ξεκινήσει στις 5 Δεκεμβρίου στο Ντάβενπορτ.