Quantcast

ΗΠΑ: Ο «βιαστής με τα βρώμικα χνότα» στα χέρια της αστυνομίας

Ήταν καταζητούμενος για 17 χρόνια.

Χρειάστηκε να περάσουν 17 ολόκληρα χρόνια για να συλληφθεί ένας καταζητούμενος που είχε καταδικαστεί το 2007 για τον βιασμό μιας συναδέλφου του στις ΗΠΑ. 

Ο Τουέν Κιτ Λι, που τα αμερικανικά ΜΜΕ τον αποκαλούν «βιαστή με τα βρώμικα χνότα»,  είχε κριθεί ένοχος το 2007 για την απαγωγή και τον βιασμό υπό την απειλή μαχαιριού στις 2 Φεβρουαρίου του 2005 μιας νεαρής γυναίκας στο σπίτι της νότια της Βοστώνης, αλλά είχε προλάβει να τραπεί σε φυγή, προτού εκτίσει την ποινή του. Όταν βίασε την κοπέλα φορούσε μάσκα, αλλά το θύμα τον αναγνώρισε εν μέρει από την κακοσμία του στόματός του και δείγμα DNA επιβεβαίωσε την ταυτότητά του.

Ο «βιαστής με τα βρώμικα χνότα» ήταν μια υπόθεση που πολλές φορές την επανέφεραν στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «America’s Most Wanted» («Οι πλέον καταζητούμενοι της Αμερικής»).

Ο Λι συνελήφθη την Τρίτη στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, όταν εθεάθη να φεύγει από μια «κατοικία αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων» στην οποία ζούσε με τη σύντροφό του, η οποία αγνοούσε ότι ήταν βιαστής.

«Η σύντροφός του, μετά από 15 χρόνια που ήταν μαζί στην Καλιφόρνια, αγνοούσε ποιος ήταν πραγματικά», ανέφερε σε δήλωσή της αστυνομία της Μασαχουσέτης.

Φωτογραφίες του βιαστή κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη του στην κομητεία Κόντρα Κόστα στην Καλιφόρνια.

Είναι αξιοσημείωτο πως όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητό του, ο Λι έδωσε αρχικά ένα ψεύτικο όνομα, όμως ύστερα από πιέσεις ομολόγησε την αληθινή του ταυτότητα και τα δακτυλικά του αποτυπώματα επιβεβαίωσαν ότι ήταν ο καταζητούμενος «βιαστής με τα βρώμικα χνότα».

Πλέον ο Λι, που αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης, κρατείται σε αστυνομικό τμήμα στην Καλιφόρνια εν αναμονή της μεταγωγής του στη Μασαχουσέτη.