Quantcast

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μάικ Ράουντς τάσσεται υπέρ της ενότητας των Ρεπουμπλικάνων - Αντικρούει την κριτική του Τραμπ

Ο Μάικ Ράουντς, Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από τη Νότια Ντακότα, εξέδωσε μία αιχμηρή ανακοίνωση τη Δευτέρα, αντιδρώντας στην κριτική που δέχτηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την πολιτική εφημερίδα διαδικτυακών ειδήσεων The Hill.

Ο γερουσιαστής στην ίδια ανακοίνωση, επεσήμανε ότι εμμένει στην άποψή του για την απόρριψη των αβάσιμων ισχυρισμών του Τραμπ σχετικά με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020, τονίζοντας ότι δεν αιφνιδιάστηκε από το φραστικό ξέσπασμα του Τραμπ.

«Είμαι απογοητευμένος, αλλά όχι έκπληκτος από την αντίδραση του πρώην προέδρου. Ωστόσο, τα γεγονότα παραμένουν τα ίδια. Εμμένω στη δήλωσή μου. «Ο πρώην πρόεδρος έχασε τις εκλογές του 2020» ανέφερε ο Ράουντς στην ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι: «αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι δεν υπήρξαν αποδείξεις για ευρεία νοθεία, η οποία, θα μπορούσε να αλλάξει τα εκλογικά αποτελέσματα».

«Ως Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σε ότι πρόκειται να γίνει στο μέλλον και όχι σε ότι έγινε στο παρελθόν. Οι εκλογές γίνονται για την διεύρυνση της υποστήριξης στο κόμμα σου και όχι για την περαιτέρω διαίρεσή του» σύμφωνα με τον γερουσιαστή.

«Οι επιθέσεις κατά Ρεπουμπλικάνων δεν θα αποτελέσουν σίγουρα μία συνταγή εκλογικής νίκης, αλλά ούτε και λένε στους πολίτες να μην ψηφίσουν. Αν πρόκειται να νικήσουμε το 2022 και το 2024, πρέπει να βαδίσουμε μπροστά μαζί» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ράουντς παρουσίασε με ακρίβεια τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020, αλλά η αντίδραση του Τραμπ ήταν αναμενόμενη, καθώς ο ίδιος, είναι ένας γερουσιαστής χαμηλού πολιτικού προφίλ, που προέρχεται από μία αμερικανική πολιτεία που υποστηρίζει ουσιαστικά τον Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής βρέθηκε στο επίκεντρο της άσκησης κριτικής από τον Τραμπ, μετά τη δήλωση που έκανε στη διάρκεια μιας συνέντευξής του στην εκπομπή «This Week» του ABC, τονίζοντας ότι οι προεδρικές εκλογές του 2020 ήταν στην ουσία τους, δίκαιες, επισημαίνοντας ότι πολλαπλές αξιολογήσεις καταγγελιών για νοθεία, απέδειξαν ότι η νίκη του προέδρου Μπάιντεν ήταν νόμιμη.