Quantcast

ΗΠΑ: Τρία παιδιά και τρεις ενήλικες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε σχολείο του Τενεσί - Νεκρή και η δράστις - Βίντεο

Τρεις μαθητές και τρεις ενήλικοι σκοτώθηκαν σήμερα σε ιδιωτικό σχολείο του Τενεσί από τα πυρά ενόπλου που σκοτώθηκε αργότερα από αστυνομικούς.

Νεκρή έπεσε και η δράστις. Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η ένοπλη επίθεση παραμένουν αδιευκρίνιστες στην παρούσα φάση.

Ήταν 10:13 (τοπική ώρα) όταν η αστυνομία σήμανε συναγερμό στο Covenant School ύστερα από αναφορές για πυροβολισμούς.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και ζήτησαν από τους γονείς που έσπευσαν στο σημείο αγωνιώντας για την τύχη των παιδιών τους, να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας.

Ο ένοπλος βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικούς και «είναι νεκρός», ανακοίνωσε αργότερα η αστυνομία, χωρίς να διευκρινίσει αν έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών ή αν αυτοκτόνησε.

Στο συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο φοιτούν περίπου 200 μαθητές, ηλικίας έως και 12 ετών.

Το Αστυνομικό Τμήμα του μετρό του Νάσβιλ αναφέρει στο Twitter: "Ένα ενεργό συμβάν πυροβολισμών έλαβε χώρα στο Covenant School, Covenant Presbyterian Church, στο Burton Hills Dr. Ο δράστης είναι νεκρός. Η επανένωση μαθητών με τους γονείς γίνεται στο Woodmont Baptist Church, 2100 Woodmont Blvd"

Νωρίτερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νάσβιλ ανέφερε στο Twitter ότι υπήρχαν "πολλοί ασθενείς", αλλά η κατάστασή τους δεν ήταν σαφής.

Δεν έγινε επίσης γνωστό εάν τα θύματα ήταν προσωπικό, δάσκαλοι ή μαθητές από το σχολείο, όπου οι μαθητές πήγαν περπατώντας ασφαλείς πιασμένοι χέρι χέρι στην κοντινή εκκλησία για να επανενωθούν με τους γονείς τους.

Το Covenant School έχει περίπου 200 μαθητές από την προσχολική ηλικία έως την έκτη τάξη και ιδρύθηκε ως διακονία της Πρεσβυτεριανής Εκκλησίας του Covenant το 2001, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σχολείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ/Reuters/WKRN/SkyNews