Quantcast

Ισημερινός-κορωνοϊός: Πάνω από χίλια κρούσματα, 10 θάνατοι σε 24 ώρες

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στον Ισημερινό ξεπέρασαν και πάλι το όριο των χιλίων μέσα σε μια ημέρα, με 1.061 να επιβεβαιώνονται το προηγούμενο 24ωρο και το σύνολο των μολύνσεων στη χώρα να φθάνει τα 222.567 στη χώρα της Λατινικής Αμερικής αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ανέφερε ακόμη ότι άλλοι δέκα ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με το σύνολο των θανάτων να φθάνει επίσημα τους 9.610. Ωστόσο, ο πραγματικός απολογισμός πιστεύεται ότι βρίσκεται πιο κοντά στους δεκαπέντε χιλιάδες νεκρούς, καθώς σχεδόν 4.600 θάνατοι στη χώρα πιστεύεται ότι οφείλονταν στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, κάτι όμως που δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί.

Οι στατιστικές υποδεικνύουν ταχείς ρυθμούς εξάπλωσης του ιού σε 13 από τις 24 επαρχίες του Ισημερινού, που καταγράφει σταθερή αύξηση των μολύνσεων από τον Ιούνιο, όταν χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονταν για τρεις μήνες.

Η πρωτεύουσα Κίτο, τελευταία επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, έχει επιβεβαιώσει συνολικά 71.989 κρούσματα του SARS-CoV-2.