Quantcast

Ισπανικά ΜΜE: Οι σκαφάτες διακοπές Καϊλή-Τζόρτζι με τo «δεξί χέρι» της προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών -Βίντεο

Η ισπανική εφημερίδα Es Diario δημοσιεύει φωτογραφίες της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζόρτζι με τη Λάουρα Μπαγιαρίν, «δεξί χέρι» της εκπροσώπου του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρθία, σε ιστιοφόρο, όπου φέρονται να γύριζαν τη Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, την περίοδο που το σκάνδαλο Qatargate βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, η Μπαγιαρίν ταξίδευε με ιστιοφόρο μαζί με την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Την ώρα που η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διπλασίαζε τις τραπεζικές της καταθέσεις με τις φερόμενες εγκληματικές δραστηριότητες, οι τρεις τους έκαναν ταξίδια σε όλη τη Μεσόγειο. Η Μπαγιαρίν φωτογραφίζεται επίσης τον Αύγουστο του 2019 με την Εύα Καϊλή στα ανοιχτά των Βαλεαρίδων Νήσων. Η φιλία της με το κατηγορούμενο ζευγάρι για εμπλοκή στο σκάνδαλο επιβεβαιώνεται και από τα ιδιωτικά γεύματα που είχε ο Τζόρτζι με την Μπαγιαρίν τον Απρίλιο του 2019», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Η αντίδραση της Ιράτσε Γκαρθία και τα ερωτήματα που προκύπτουν

Όταν η εκπρόσωπος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρθία ενημερώθηκε για την έρευνα, εξέφρασε την έκπληξή της και ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στις δραστηριότητες της συνεργάτιδάς της και τη φιλία με την Εύα Καϊλή.

Παράλληλα η εφημερίδα θέτει ορισμένα ερωτήματα:

- Γιατί και πώς δημιουργήθηκε αυτή η φιλία; Κέρδισε κάτι η μια από την άλλη;

- Κατάφερε η Εύα Καϊλή να επηρεάσει την Γκαρθία μέσω της Μπαγιαρίν;

- Σε ποιον ανήκει το ιστιοφόρο;

- Ποιος οργάνωσε την κρουαζιέρα; Ήταν δώρο;

Οι φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα είναι από το 2018, 4 χρόνια δηλαδή πριν αποκαλυφθεί το Qatargate. Όπως σημειώνεται, η Λάουρα Μπαγιαρίν δεν έχει κάποια γραφειοκρατική θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η παρουσία της όμως στις φωτογραφίες ανοίγει νέο μέτωπο στις έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή.