Quantcast

Ισραηλινή στρατιωτική εισαγγελέας δηλώνει πως ερευνάται το «πολύ σοβαρό» συμβάν στη Ράφα

Η ανώτατη στρατιωτική εισαγγελέας του Ισραήλ χαρακτήρισε σήμερα "πολύ σοβαρό" το αεροπορικό πλήγμα στη Ράφα που, σύμφωνα με υγειονομικές αρχές της Γάζας, είχε αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων αμάχων και δήλωσε πως μια έρευνα των ενόπλων δυνάμεων μετά την ενέργεια συνεχίζεται.

"Οι λεπτομέρειες του συμβάντος εξακολουθούν να τελούν υπό έρευνα, κάτι που δεσμευόμαστε να διεξαγάγουμε στην πιο πλήρη έκταση", δήλωσε η υποστράτηγος Γιφάτ Τόμερ Γερουσάλμι σε συνέδριο που φιλοξενεί ο Δικηγορικός Σύλλογος του Ισραήλ.

"Οι IDF (Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ) εκφράζουν τη λύπη τους για τυχόν πρόκληση σωματικών βλαβών σε μη μαχητές στη διάρκεια του πολέμου".

Στο μεταξύ, το Κατάρ, χώρα που μεσολαβεί ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς, προειδοποίησε σήμερα πως τα ισραηλινά πλήγματα στην παλαιστινιακή πόλη Ράφα μπορεί να "παρεμποδίσουν" τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Η χώρα του Κόλπου ανησυχεί μήπως "οι βομβαρδισμοί περιπλέξουν τις εν εξελίξει διαμεσολαβητικές προσπάθειες και παρεμποδίσουν τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην επίτευξη συμφωνίας για άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας", ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.