Quantcast

Τουρκία-Σεισμός: 6 νεκροί και 200 τραυματίες - Πληροφορίες για 40 εγκλωβισμένους στην Σμύρνη - ΒΙΝΤΕΟ

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Αιγαίο και 200 τραυματίστηκαν, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TRT, επικαλούμενο την τουρκική αρχή διαχείρισης καταστροφών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς. Ο θάνατος ενός εκ των νεκρών οφείλεται σε πνιγμό.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 200, ενώ σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί 70 άνθρωποι από κτίρια που έχουν ισοπεδωθεί. Πάντως εκφράζονται φόβοι ότι αφενός θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών και αφετέρου ότι οι εγκλωβισμένοι είναι πολλές δεκάδες.

Χρήστης του twitter από τη Σμύρνη ανέβασε βίντεο από τον σεισμό.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα είναι συγκλονιστικές αφού έχουν πέσει κτίρια και πολίτες ψάχνουν στα συντρίμμια για άλλους ανθρώπους.

Όπως αναφέρει το Anadolu, τοπικός αξιωματούχος, Bugra Gokcety, δήλωσε στο NTV ότι αρκετά σπίτια και πολυκατοικίες έχουν καταρρεύσει. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 κτίρια, ενώ πολίτες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους που έχουν υποστεί ρωγμές. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι σε εξέλιξη επιχειρήσεις απεγκλωβισμών.