Quantcast

Μαρίν Λεπέν: Τα μέλη του Εθνικού Συναγερμού που θέλουν να φύγουν από το κόμμα «να το κάνουν τώρα»

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η προεκλογική εκστρατεία της οποίας για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου συνταράσσεται από τις αλλεπάλληλες «λιποταξίες» στο κόμμα της, δήλωσε σήμερα ότι αν κάποια μέλη θέλουν να φύγουν, να το πράξουν αμέσως.

Η Λεπέν, η ηγέτιδα του Εθνικού Συναγερμού, βρίσκεται στη δεύτερη ή την τρίτη θέση, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι υποψήφιοι της δεξιάς και της ακροδεξιάς θα παλέψουν μεταξύ τους για το ποιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο.

«Αυτοί που θέλουν να φύγουν μπορούν να το κάνουν, αλλά πρέπει να το κάνουν τώρα», είπε η Λεπέν στο περιθώριο μιας συνάντησης των ηγετών της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς στη Μαδρίτη. «Το να έχουμε εδώ κάποιους που η καρδιά και ο νους τους είναι αλλού, είναι απαράδεκτο. Δείχνει έλλειψη αξιοπρέπειας και σεβασμού απέναντι στους υποστηρικτές μας», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή, η ανιψιά της Λεπέν, η Μαριόν Μαρεσάλ, που είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των Γάλλων ακροδεξιών ψηφοφόρων, επέφερε σημαντικό πλήγμα στη θεία της αφού δήλωσε ότι ο Ερίκ Ζεμούρ είναι καλύτερος υποψήφιος από εκείνην για τις προεδρικές εκλογές. Ήδη από τον Εθνικό Συναγερμό έχουν αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα δύο ευρωβουλευτές.

Μολονότι ο Εθνικός Συναγερμός (πρώην Εθνικό Μέτωπο) κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες στη γαλλική ακροδεξιά, αρχικά υπό την ηγεσία του Ζαν-Μαρί Λεπέν, του πατέρα της Μαρίν, δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να κερδίσει παρά μόνο μερικούς δήμους στη Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters