Quantcast

Με αντίποινα προειδοποιεί η Μόσχα αν οι δυτικές χώρες χρησιμοποιήσουν παράνομα τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσουν την Ουκρανία

Η Ρωσία θα προχωρήσει σε αντίποινα αν οι δυτικές χώρες χρησιμοποιήσουν παράνομα τα 'παγωμένα’ ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών Αντον Σιλουάνοφ.

Ο υπουργός σχολίασε τα σχέδια της Ομάδας των Επτά (G7) να χρησιμοποιήσει τα μελλοντικά έσοδα από τα ‘παγωμένα’ ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσει την Ουκρανία.

Η Ομάδα των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών ‘πάγωσε’ ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 300 δισεκ. δολαρίων λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα τον Φεβρουάριο του 2022.

«Σημειώνουμε πρόοδο στις συζητήσεις μας για πιθανούς τρόπους για να προωθήσουμε τα έκτακτα κέρδη που προκύπτουν από τα ‘παγωμένα’ ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προς όφελος της Ουκρανίας», ανέφερε η G7 σύμφωνα με το προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος το οποίο είδε το Reuters.