Quantcast

Μεσανατολικό: Κατηγορούν τον Καρίμ Μπενζεμά για σχέσεις με ισλαμιστές τρομοκράτες

Η Γαλλίδα Γερουσιάστρια Βαλερί Μπογιέ ζητά να του αφαιρεθεί η γαλλική υπηκοότητά του, αλλά και τη Χρυσή Μπάλα που κέρδισε το 2022.

Διαστάσεις παίρνει η δήλωση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος είπε στο CNews ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά, έχει σχέσεις με τη «Μουσουλμανική Αδελφότητα», που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στη χώρα!

Τώρα ήρθε η Βαλερί Μπογιέ, γερουσιάστρια της χώρας, η οποία έστειλε επίσημη επιστολή με την οποία ζήτησε Γάλλος φορ να χάσει την υπηκοότητά του, αλλά και τη Χρυσή Μπάλα που κέρδισε το 2022, αν αποδειχθεί πως έχει σχέσεις με τρομοκράτες!

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάποιον με διπλή υπηκοότητα να προδώσει τη χώρα μας με αυτόν τον τρόπο» ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή της, την οποία κοινοποίησε στα social media.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όλο ζήτημα γύρω από το όνομα του Μπενζεμά προκλήθηκε μετά τη θέση υπέρ της Παλαιστίνης, που εξέφρασε ο νυν επιθετικός της Αλ Ιτιχάντ. «Όλες οι προσευχές μας για τους κατοίκους της Γάζας, που είναι και πάλι θύματα αυτών των άδικων βομβαρδισμών, που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά», είχε συγκεκριμένα γράψει στο Twitter.

Μάλιστα ύστερα από αυτές τις δηλώσεις, ο πρώην τερματοφύλακας Ντουντού Αουάτε, τον αποκάλεσε  «γιο πόρνης».

Τη σκυτάλη είχε πάρει την Τρίτη (17/10) ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος κατηγόρησε τον Μπενζεμά μιλώντας στο CNews για σχέσεις με διαβόητη ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση: «Όπως όλοι γνωρίζουμε έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής δεν έχει ακόμα απαντήσει στις κατηγορίες αλλά αναμένεται να το κάνει άμεσα καθώς δεν αποφεύγει ποτέ να μιλήσει.