Quantcast

Μπουρλότο στη Μ. Ανατολή από την εξαγγελία Νετανιάχου για προσάρτηση κατεχομένων - Άρχισαν να φεύγουν ρουκέτες από τη Γάζα

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στη Μέση Ανατολή, στην Τουρκία και στο ΝΑΤΟ η εξαγγελία Νετανιάχου περί προσάρτησης της Κοιλάδας του Ιορδάνη, ενώ άρχισαν ήδη να πέφτουν οι πρώτες τουκέτες από τη Γάζα.

Το βράδυ της Τρίτης ο Ισραηλινός πρωθυπουργός φυγαδεύθηκε από ομιλία όταν ήχησε κόκκινος συναγερμός για ρουκέτες που έρχονταν από τη Γάζα.

Λίγο νωρίτερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη, μια στρατηγικής σημασίας περιοχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αν κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται την ερχόμενη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Η εξαγγελία του αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Μέση Ανατολή, ενώ έντονα αντέδρασε και η Τουρκία, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου ο οποίος τόνισε ότι η Άγκυρα θα υπερασπιστεί τους Παλαιστίνιους ως το τέλος

Παράλληλα ο ΟΗΕ με ανακοίνωσή του τόνισε ότι οι εξαγγελίες Νετανιάχου περί προσάρτησης της Κοιλάδας του Ιορδάνη αποτελούν ολέθρια προοπιτκή.