Quantcast

Νέα φρίκη στο Αφγανιστάν: Oι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν παίκτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν μια νεαρή παίκτρια του βόλεϊ στο Αφγανιστάν και στη συνέχεια δημοσίευσαν φωτογραφίες του πτώματος στα social media. 

Η Μαχτζαμπίν Χακίμι, ένα ανερχόμενο αστέρι του βόλεϊ στην Καμπούλ, «σφαγιάστηκε από τους τζιχαντιστές νωρίτερα αυτόν τον μήνα», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο προπονητής της κοπέλας σε συνέντευξή του στην «The Persian Independent».

Ο θάνατος της νεαρής έγινε πρόσφατα γνωστός καθώς οι Ταλιμπάν είχαν απειλήσει την οικογένεια και όσους άλλους γνώριζαν ώστε να μην βγει το θέμα στη δημοσιότητα.

Ωστόσο, από τη στιγμή που διέρρευσαν οι σοκαριστικές εικόνες της κοπέλας στο ίντερνετ, ο προπονητής αποφάσισε ότι έπρεπε να μιλήσει.

«Όλες οι παίκτριες της ομάδας βόλεϊ βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, είναι απεγνωσμένες και φοβούνται», είπε, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο που έχει επιβληθεί στη χώρα, οι γυναίκες απαγορεύεται να αθλούνται, να μορφώνονται ή να εργάζονται. 

Τα δημοσιεύματα ότι αποκεφαλίστηκε έχουν προκαλέσει τρόμο μεταξύ άλλων αθλητών που έχουν σπεύσει να κρυφτούν, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.