Quantcast

Νέα στρατιωτική βοήθεια υπόσχεται στο Κίεβο ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Η Αυστραλία θα δώσει στην Ουκρανία 34 τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ θα απαγορεύσει και τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού.

O πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι, στην πρώτη επίσκεψη Αυστραλού πρωθυπουργού στο Κίεβο, υποσχέθηκε ότι θα αυξηθεί η στρατιωτική βοήθεια της χώρας του προς την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Αλμπανέζι, η Αυστραλία θα δώσει στην Ουκρανία 34 τεθωρακισμένα οχήματα ενώ θα απαγορεύσει και τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού. Θα επιβάλει επίσης νέες κυρώσεις σε 16 Ρώσους υπουργούς και ολιγάρχες. Συνολικά, η Αυστραλία έχει επιβάλει κυρώσεις και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε 843 Ρώσους.

Πριν από τη συνέντευξη, ο Άντονι Αλμπανέζι επισκέφθηκε την Μπούτσα, το Ιρπίν και το Χοστόμελ, στα προάστια του Κιέβου, περιοχές που έγιναν σύμβολα της ωμότητας του πολέμου. Είπε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα λάβει «την υποδοχή που του πρέπει» εάν συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G20 που είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο στο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Εάν παραστεί ο κ. Πούτιν σε αυτή τη σύνοδο (…) θα λάβει την υποδοχή που του αξίζει, που δεν είναι εκείνη που επιφυλάσσεται σε έναν φίλο, σε κάποιον που σέβεται το διεθνές δίκαιο», τόνισε.