Quantcast

Νέος συναγερμός στη Γαλλία: Άνδρας με μαχαίρι απειλούσε φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ» - Μακελειό στη Νίκαια

Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα στο Μονφαβέ, κοντά στην Αβινιόν της νότιας Γαλλίας, ο οποίος νωρίτερα είχε απειλήσει περαστικό με όπλο, ανακοίνωσε η αστυνομία επιβεβαιώνοντας προηγούμενες πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο άνδρας είχε φωνάξει "Αλλάχου Άκμπαρ".

Λίγες ώρες νωρίτερα, στη Νίκαια ένας άνδρας με μαχαίρι εισέβαλε στον καθεδρικό ναό της Νίκαιας, όπου επιτέθηκε σε πιστούς και σκότωσε δύο. Πληροφορίες λένε με αποκεφαλισμό.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι οποίες παραμένουν συγκεχυμένες, εισέβαλε σε ένα καφέ μπαρ όπου τραυμάτισε θαμώνες.

Συνολικά από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 3 άτομα, μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ενώ ο δράστης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι την ώρα που του τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο επαναλάμβανε «Αλλάχου Ακμπάρ».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νίκαιας, μεταξύ των νεκρών είναι ο φύλακας της εκκλησίας. Ένα από τα θύματα κατάφερε να βγει από την εκκλησία και να μπει σε μπαρ που βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως έφερε τραύμα στο λαιμό.

Στο Παρίσι ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν, συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο κρίσης ενώ από το Ελιζέ έγινε γνωστό, πως ο Εμανουέλ Μακρόν σπεύδει στη Νίκαια.

Εν τω μεταξύ, ένας άνδρας συνελήφθη στην πόλη Τζέντα της Σαουδική Αραβίας, αφού επιτέθηκε "με αιχμηρό αντικείμενο" σε φρουρό του προξενείου της Γαλλίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Saudi TV.