Quantcast

Ντιλέκ Ιμάμογλου: Αυτή είναι η «πρώτη κυρία» της Κωνσταντινούπολης που αψηφά τον Ερντογάν

Έχει τατουάζ έναν σκορπιό στο αριστερό μπράτσο της.

«Δεν μπορείς να μας φοβίσεις ό,τι και αν κάνεις» δηλώνει η σύζυγος του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Ντιλέκ Ιμάμογλου, απευθυνόμενη στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την ανακοίνωση της ποινής φυλάκισης διάρκειας 2 χρόνων και 7 μηνών που επιβλήθηκε στον άντρα της από την τουρκική δικαιοσύνη.

Η ξανθιά δυναμική «πρώτη κυρία» της Κωνσταντινούπολης προσωποποιεί μια διαφορετική Τουρκία που αποστασιοποιείται από τα αυστηρά πρωτόκολλα των ισλαμικών χωρών και ασπάζεται τους δημοκρατικούς θεσμούς.  

Είναι χαλαρή, φοράει τζιν και κολάν, δεν διστάζει να εκτεθεί αμακιγιάριστη έχοντας έντονη παρουσία στα social media, φωτογραφίζεται στα μεγάλα διεθνή περιοδικά μόδας και έχει «χτυπήσει» ένα σκορπιό στο αριστερό μπράτσο της.

Η Ντιλέκ Ιμάμογλου γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 1974 στην Τραπεζούντα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης στο Τμήμα Τουρισμού. Αφού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές, έκανε το μεταπτυχιακό της στη δημόσια διοίκηση.

Η Ντιλέκ είναι μία γυναίκα που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην «εικόνα». Η ίδια θέλει να αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη Τουρκία.